Başkent Ankara'da protesto...

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın ziyaretini protesto etti.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2023, Pazar - 07:07
Başkent Ankara'da protesto...

Dernek üyeleri, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İsrail'i protesto etmek amacıyla Ankara'daki ABD Büyükelçiliği önüne yürüdüler.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından AGD ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistin topraklarına yönelik 75 yıllık zulmünü vurgulayarak, İsrail'i organize bir terör örgütü olarak tanımladı ve şunları söyledi: "Filistin meselesi açısından iki devletli bir yapının organize edilmesi gerekiyormuş. Böylece bir barış tesis edilecekmiş. Neyin iki devleti. İsrail diye bir devlet mi var? Oralar Filistin'in toprakları."

Turhan, Filistin dışında başka bir devleti Filistin topraklarında kabul etmeyeceklerini belirtti ve ABD'nin İsrail'in en büyük destekçisi olduğunu vurguladı. Blinken'ın Türkiye'yi ziyaret etmesini istemediklerini ve "Filistin saldırılarının ilk başladığı günde saldırıları organize etmek için bölgeye giden ABD Dışişleri Bakanı'nın İslam beldesi, şehit diyarı ve fetih diyarı olan bizim topraklarımıza gelmemesi için burada toplandık." dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Beyazıt da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının artık sözle ifade edilemeyecek kadar vahşi olduğunu ve Müslümanlar tarafından tüm sivil baskının ortaya konması gerektiğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108478/baskent-ankarada-protesto
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.