Kandil ve Gara’ya hava harekatı!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Kandil ve Gara'ya hava harekatı düzenlendi. Mağara, depo, barınak ve sığınaklardan oluşan 12 hedef yerle bir edildi.
Mevlüt Peker
|
07 Kasım 2023, Salı - 21:17
Kandil ve Gara’ya hava harekatı!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava operasyonunda, PKK/KCK terör örgütüne ait olduğu belirtilen ve aralarında örgütün üst düzey sorumlularının da olduğu tahmin edilen 12 mevziinin vurularak yok edildiğini duyurdu.

Operasyon detayları

MSB'nin resmi sosyal medya hesabı @tcsavunma üzerinden yapılan bilgilendirmede, terör örgütü PKK/KCK ve bağlantılı grupların etkisiz hale getirilmesi, Türkiye'ye ve güvenlik güçlerine yönelik saldırı tehditlerinin ortadan kaldırılması ve sınır güvenliğinin sağlanması amacıyla hava harekâtlarının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Meşru müdafaa hakkı vurgusu

Yapılan operasyonların, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesi kapsamında tanınan meşru müdafaa hakları çerçevesinde yürütüldüğüne dikkat çekildi.

Hedeflerin imhası

Gara ve Kandil'de belirlenen terörist hedeflere yerel saat ile 18.00'de başlatılan hava harekâtında, terör örgütünün kullandığı ve içinde örgütün sorumlu seviyedeki üyelerinin de olduğu tahmin edilen mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depoların içinde bulunduğu 12 noktanın imha edildiği bildirildi.

Yerli ve milli mühimmat kullanımı

Operasyonda, yerli ve milli mühimmatın yoğun olarak kullanıldığı ve bu sayede çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, milletin güvenliği ve ülkenin bekası için terörle mücadeleye, terör örgütünden tek bir birey kalıncaya dek kesintisiz ve kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Sivil hassasiyeti

Operasyonlar sırasında sivil halkın, dost ve müttefik güçlerin, ayrıca tarihi ve kültürel miras ile çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm önlemlerin titizlikle alındığına yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108862/kandil-ve-garaya-hava-harekati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.