Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete dair açıklama yaptı, Işıkhan, "Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” dedi.
Onur Çetinkaya
|
21 Kasım 2023, Salı - 13:15
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete dair açıklama yaptı.

Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayı içerisinde başlayacağını ifade eden Bakan Işıkhan, çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğinin altını bir kez çizdi.

Temmuz ayında yapılan çalışmaların aynısı olacağını söyleyen Işıkhan, 2024’te geçerli olacak asgari ücrete ilişkin tek zam sinyali verdi.

"İkinci zamma gerek olmayacak"

Asgari ücret zaten hep yılda bir kere olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan," Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2110945/bakan-isikhandan-asgari-ucret-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.