Olaf Scholz’un gazeteciye tepkisi gündem oldu

Alman gazetecinin İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’ye yönelttiği soru, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u şok etti. Olaf Scholz’un tepkisi gündem oldu.
Mevlüt Peker
|
23 Kasım 2023, Perşembe - 21:43
Olaf Scholz’un gazeteciye tepkisi gündem oldu

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalyan mevkidaşı Giorgia Meloni ile Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Almanya'daki bütçe krizi hakkındaki bir soruya gözlerini devirerek tepki verdi. Bu tepki, sosyal medya ve bazı gazetelerde geniş yankı buldu.

Almanya-İtalya hükümetlerarası istişare toplantısı

Scholz ve Meloni, Almanya-İtalya Hükümetlerarası İstişare Toplantısı çerçevesinde ortak bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, iki ülke arasındaki iş birliğini artırılmasını öngören eylem planı hakkında bilgi verildi.

Bütçe krizi ile ilgili soru

Bir gazetecinin, Meloni'ye Almanya'daki bütçe krizi ve iki ülke arasındaki finansal iş birliği hakkında sorduğu soru üzerine Scholz'un tepkisi dikkat çekti.

Alman gazeteci, Meloni'ye, "Almanya'da bütçe krizi yaşanıyor. Uluslararası ekonomik finansmana ilişkin ikili desteklerden bahsettiniz. İtalya açısından Almanya bu hususta hala güvenilir bir ortak mıdır?" sorusunu yöneltti.

Almanya'daki bütçe krizi ve anayasa mahkemesi kararı

Alman Anayasa Mahkemesi, 15 Ekim'de, Alman hükümetinin Kovid-19 salgını döneminden kalan 60 milyar avroluk kullanılmamış krediyi bir iklim fonuna aktarma kararının anayasaya aykırı olduğuna hükmetti. Bu karar, Alman hükümetini zorlu bütçe kararlarıyla karşı karşıya bıraktı.

Almanya'nın bütçe planlaması zorlukları

Anayasa Mahkemesi'nin kararı, Alman hükümetinin, artık ek olarak, 60 milyar avroyu da hesaba katması gerektiğini belirtiyor. Bu durum, hükümetin, vergi artışları ve diğer harcamaların kısması gibi zor kararlar almasını gerektirecek.

İş dünyası ve rekabet üzerindeki endişeler

Karar, Alman şirketlerinin gelecekteki rekabet gücü ve yurt dışındaki iş kayıpları konusundaki endişeleri artırdı. Alman hükümetinin, kullanılmayan Kovid-19 salgını fonlarını yeşil projeler ve sanayi desteği için yeniden kullanmasının engellenmesi, bu endişeleri daha da güçlendirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111279/olaf-scholzun-gazeteciye-tepkisi-gundem-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.