İsrailli askeri analist: Hamas, esir takasında İsrail'i rezil etti

İsrailli askeri analist Amir Bohbot, “Hamas Hareketi, esir takası sahneleriyle İsrail'i dünyaya rezil etti” dedi.
Mevlüt Peker
|
27 Kasım 2023, Pazartesi - 20:25
İsrailli askeri analist: Hamas, esir takasında İsrail'i rezil etti

İsrailli askeri analist Amir Bohbot, Hamas Hareketi'nin pazar günü İsrailli esirleri Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslimine ilişkin yayımlanan görüntülerin İsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyine hakim olduğu iddialarını sorgulattığını vurguladı. 

Walla haber sitesinde yayınlanan bir makalede, Bohbot, Hamas'ın bu görüntülerle İsrail'i rezil ettiğini belirtti ve İsrail ordusunun Gazze'deki kontrol algısının zayıfladığını ifade etti.

Esir takası görüntülerinin etkisi

Bohbot, Hamas tarafından yayımlanan esir takası görüntülerinin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde kontrolü ele geçirdiğini iddia etmesine rağmen, gerçekte durumun farklı olduğunu gösterdiğini belirtti. Görüntülerin, Hamas'ın bölgede serbestçe hareket edebilen silahlı unsurlarını ve rehineleri Kızılhaç'a teslim ederken yaşananları detaylı bir şekilde gösterdiğini anlattı.

İsrail esirlerinin durumu

İsrail ordusunun Gazze'nin merkezinde kontrolü ele geçirdiğini açıklamasına rağmen, dün gerçekleştirilen esir takasında 13 İsrailli esirin Hamas tarafından Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim edildiği belirtildi. Bu takasla birlikte, 39 Filistinli esir İsrail hapishanelerinden serbest bırakıldı. İsrail'e göre, Hamas'ın elinde hâlâ 190 İsrailli bulunuyor.

Esir takası mutabakatının detayları

İsrail ile Hamas arasında yapılan 4 günlük "insani ara" uzlaşması kapsamında, Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması konusunda mutabakat sağlanmıştı. Şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 40 İsrailli esir ve İsrail hapishanelerinden 117 Filistinli serbest bırakıldı. Katar Dışişleri Bakanlığı, "insani ara"nın iki gün daha uzatıldığını duyurdu, Hamas da bu uzatmayı doğruladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111869/israilli-askeri-analist-hamas-esir-takasinda-israili-rezil-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.