Rehineler İsrail’in umrunda değil!

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, uyarı yapılmadan vurulan her ev için bir rehineyi infaz edecekleri tehdidine İsrail, “rehinelere zarar verilmesi pahasına" Gazze'ye saldırıların süreceğini duyurdu.
Mevlüt Peker
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 22:49
Rehineler İsrail’in umrunda değil!

İsrail, Gazze'de devam eden saldırılarına, Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın elinde bulunan "rehinelerin tehlikeye atılması riskini" göze alarak devam edeceğini açıkladı.

Bu karar, İsrail Ordu Radyosu tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Yapılan açıklamada, Gazze'ye yönelik operasyonların, Kassam Tugayları'nın elinde bulundurduğu "İsrailli rehinelerin yerlerine dair kesin bilgilere sahip olunmadan, bu rehinelerin zarar görmesi riskiyle bile sürdürüleceği" ifade edildi.

Daha önce, 7 Ekim tarihinden itibaren Hamas ve İslami Cihad, birçok İsrailli askerin rehin alındığını ve Gazze'ye taşındığını duyurmuştu.

"Aksa Tufanı" Operasyonu ve Gazze'ye Yönelik Saldırılar

7 Ekim'de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgalci İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırılar sırasında Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli militanlar, Gazze-İsrail sınır kapısını ele geçirerek İsrail topraklarına sızdı. Bunun üzerine İsrail, Gazze'ye çok şiddetli hava saldırıları düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu 140'ı çocuk, 105'i kadın, 687 kişinin yaşamını yitirdiği, 3726 kişinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan, İsrail ordusu, 7 Ekim tarihinden itibaren Kudüs ve Batı Şeria'da 16 Filistinliyi öldürdüğünü belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Gazze'den gelen saldırılarda 900'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 2616 kişinin yaralandığını, bu yaralılardan 157'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104178/rehineler-israilin-umrunda-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.