Gazzeli hastaları taşıyan uçak Ankara’ya indi

İçinde Gazzeli hastaların bulunduğu askeri uçak Ankara'daki Etimesgut Havalimanı’na indi. Aralarında 7 aylık yaralı bebeğinde olduğu 23 hasta ve 21 refakatçi Etlik Şehir Hastanesi’ne götürülecek.
Mevlüt Peker
|
29 Kasım 2023, Çarşamba - 21:21
Gazzeli hastaları taşıyan uçak Ankara’ya indi

Gazze'deki 23 hasta ve yanlarında bulunan 21 refakatçi, Türkiye'ye tedavi için getirildi. Bu hastalar arasında 7 aylık yaralı Hala Asraf isimli bir kız bebek de yer alıyor. Bu hasta grubu, çoğunlukla kanser ve ortopedi tedavisi gerektiren vakaları kapsıyor. Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan kalkan ve Milli Savunma Bakanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait C-130 tipi uçakla taşınan hastalar, Ankara'daki Etimesgut Havaalanı'na ulaştı.

Yolculuk sırasında sağlık takibi ve hastaneye sevk

Uçakla getirilen hastaların sağlık durumu, yolculuk boyunca Türkiye'den gelen 7 kişilik uzman sağlık ekibi tarafından sürekli olarak takip edildi. Hastalar, Etimesgut Havaalanı'nda bekleyen ambulanslar vasıtasıyla Etlik Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Bu operasyon, Gazze'deki kritik sağlık durumu olan hastaların tedaviye erişimini sağlama çabasının bir parçası olarak gerçekleştirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112209/gazzeli-hastalari-tasiyan-ucak-ankaraya-indi
Etiketler: Gazze ankara
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.