Milli Savunma Bakanı Güler: Temel hedefimiz rehinelerin serbest bırakılması

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı Bakan Güler, "Sivillere yönelik her türlü eylem ile sivil yerleşimi hedef alan her türlü saldırıları kınıyoruz. temel hedefimiz, rehinelerin serbest bırakılması," diye konuştu.
Ankara Masası
|
13 Ekim 2023, Cuma - 11:14
Milli Savunma Bakanı Güler: Temel hedefimiz rehinelerin serbest bırakılması

Milli Savunma Bakanı Yaşar Gürel, NATO Savunma Bakanları Toplantısı sebebiyle Brüksel’de bulunan NATO Karargahında Türk gazetecilere konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, NATO Karargahı’nda Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı ile NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katıldıklarını belirtti.

Yaşar Güler, Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin de bulunduğu Savunma Temas Grubu Toplantısı'nda Ukrayna'ya olan destekleri ve bugüne kadar sağladıkları katkıları dile getirdiğini aktardı.

Bakan Güler "Karadeniz Tahıl Girişimi'nin devamı için yoğun gayret sarf etmemize rağmen girişimin sonlandığını ancak, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, girişimin yeniden canlandırılması konusundaki ısrarlı çabalarımızın devam ettiğini ifade ettik. Ülkemize uygulanan haksız ihraç lisans kısıtlamalarının sadece Türkiye'yi değil, ittifakı ve Ukrayna'yı da etkilediğine dikkati çektik." diye konuştu.

Güler, Karadeniz ve Montrö'ye ilişkin görüşlerimizi tekrar vurguladık. Toplantı, NATO Ukrayna Konseyi’nin Savunma Bakanları düzeyindeki ilk toplantısı oldu. Ukrayna'nın yeni Savunma Bakanı Rüstem Umerov'un da katıldığı toplantıda, NATO-Ukrayna ilişkileri gözden geçirildi." dedi.

“Sivillere yönelik her türlü saldırıyı kınıyoruz”

İsrail Filistin meselesine değinen Güler, çatışmaların sona ermesi çağrısında bulundu

Bakan Güler, "Bizim hem kendi terörle mücadelemizde hem de bölgemizdeki tüm savaş ve çatışmalarda tavrımız gayet açık. Sivillere yönelik her türlü eylem ile sivil yerleşimi hedef alan her türlü saldırıları kınıyoruz. Gelinen noktada temel hedefimiz, rehinelerin serbest bırakılması, Gazze'deki çatışmanın diğer cephelere sıçramasının önlenmesi ve elbette çatışmanın gecikmeden sona erdirilmesidir. Bir an evvel barış görüşmelerine başlanması, uluslararası toplumca da desteklenen iki devletli çözüm çerçevesinde mesafe katedilmesi gerekir. Kalıcı barışın yegane yolu budur." şeklinde konuştu.

"Ülkemize yönelik yaptırım ve kısıtlamalar ittifakın ilkelerine bağdaşmıyor"

Terör ile kararlılıkla mücadele ettiklerini vurgulayan Bakan,

" Bunun NATO'nun savunma ve caydırıcılık hedefleriyle uyumlu olduğunu vurguladık. Ankara'da yaşanan menfur hadisenin, terörizm tehdidinin azalmadığının, Irak ve Suriye'deki durumdan beslenmeye devam ettiğini gösterdiğinin altını çizdik. Ülkemize yönelik yaptırım ve kısıtlamaların, ittifakın birlik, dayanışma ve uyum ilkeleriyle bağdaşmadığını ve sonlandırılması çağrımızı bu vesileyle bir kere daha yineledik." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104752/milli-savunma-bakani-guler-temel-hedefimiz-rehinelerin-serbest-birakilmasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.