S&P'den Türkiye kararı...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu ''B'' olarak teyit ederken kredi notu görünümünü ''durağan''dan ''pozitif''e çevirdi.
Ankara Masası
|
01 Aralık 2023, Cuma - 08:15
S&P'den Türkiye kararı...

S&P, Türkiye'de son dönemdeki politika düzenlemeleri nedeniyle takvim dışı bir değerlendirmeye giderek ülkenin kredi görünümünü revize etti.

Kuruluşun açıklamasına göre, politika yapıcılar aşırı ısınan ekonomiyi soğutma konusunda ilerleme kaydederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) tükenen net döviz rezervi stokunu yavaş yavaş yeniden inşa ettiği vurgulandı.

Açıklamada, TCMB'nin hazirandan bu yana yaptığı faiz artışlarına işaret edilerek, ülkenin ikiz açıklarının da azaldığı belirtildi.

2023 yılı bütçe açığının GSYH'nin yüzde 4,3'ü olarak hedeflenen orandan daha düşük olmasının beklendiği, ithalatın keskin şekilde azalmasıyla cari açığın da kademeli olarak daralacağının öngörüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B" olarak teyit edildiği ve kredi notu görünümünün "durağan"dan "pozitif"e çevrildiği belirtilirken, ödemeler dengesinin daha da iyileşmesi, döviz rezervlerinin daha hızlı artması ve gelecek 12 ay içinde dolarizasyonda düşüş görülmesi durumunda uzun vadeli ülke notunun bir kademe yükseltilebileceği vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112436/spden-turkiye-karari
Etiketler: S&P türkiye
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.