ABD, Filistin Dışişleri Bakanı’nı konuşturmadı

ABD hükümeti, İİT ve Arap Birliği Temas Grubu üyesi olan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin Washington temasları esnasında açıklama yapmasına izin vermedi.
Mevlüt Peker
|
08 Aralık 2023, Cuma - 20:38
ABD, Filistin Dışişleri Bakanı’nı konuşturmadı

Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği'nin Temas Grubu üyesi olan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin, Washington'daki resmi ziyareti sırasında basınla etkileşimine engel koyduğu rapor edildi. Bu durum, diplomatik çevrelerde dikkat çekici bir gelişme olarak kaydedildi.

Basın toplantısındaki ani gelişme

El-Maliki ve Temas Grubu üyelerinin Washington ziyaretleri esnasında Four Seasons Oteli'nde bir basın toplantısı tertip edildi. Ancak toplantıda, bir gazetecinin el-Maliki'ye yönelik soru girişimi üzerine, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın müdahalesi yaşandı. Bin Ferhan, el-Maliki'nin ABD hükümeti tarafından kısıtlandığını ve basına cevap veremeyeceğini açıkladı.

Blinken ile görüşme öngörüsü

Bu diplomatik kısıtlamaya rağmen, Temas Grubu'nun Washington'da bulunduğu süre zarfında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmenin, bölgesel konular ve ikili ilişkiler açısından önemli sonuçlar doğurabileceği düşünülüyor.

Kanada'da devam eden diplomatik görüşmeler

Temas Grubu'nun gündeminde ayrıca, hafta sonu Kanada'da yapılacak olan diplomatik görüşmeler de yer alıyor. Bu görüşmelerin, bölgesel ve uluslararası konularda yeni işbirlikleri ve diyalog yolları açma potansiyeli taşıdığı değerlendiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113681/abd-filistin-disisleri-bakanini-konusturmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.