'İngiltere, Gazze'deki çocukların yaşayacağı dehşetin suç ortağıdır'

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK), Gazze'de acilen insani ateşkes talep edilen karar tasarısında ''çekimser'' oy kullanan İngiltere'nin, Gazze'deki çocukların yaşayacağı dehşetin ''suç ortağı'' olduğunu belirtti.
Ankara Masası
|
09 Aralık 2023, Cumartesi - 07:14
'İngiltere, Gazze'deki çocukların yaşayacağı dehşetin suç ortağıdır'

Save The Children İngiltere, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İngiltere'nin Gazze'deki insani ateşkes talebini "çekimser" oy kullanmasına karşı tepki gösterdi.

Organizasyonun paylaşımında, "(İngiltere Başbakanı) Rishi Sunak ve hükümeti, bir kez daha Gazze'deki çocuklara sırtını çevirmeyi tercih etti. İngiltere, BMGK'de ateşkese destek vermemek suretiyle çocukların önümüzdeki saatler, günler ve haftalarda maruz kalacağı dehşetin suç ortağıdır." ifadeleri kullanıldı.

Save The Children tarafından yapılan yazılı açıklamada da söz konusu karar tasarısının, "Gazze'deki şiddeti durdurmak için kaçırılmış bir fırsat" olduğuna vurgu yapıldı.

Açıklamada, "BMGK'nin acilen toplanması ve tarafların uluslararası hukuki yükümlülüklerini yerine getirmeleri ile insani yardımın sivillere ulaşabilmesi için gerekli şartların oluşturulması amacıyla sürekli ateşkesin talep edildiği bir karar alınmasını talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113721/ingiltere-gazzedeki-cocuklarin-yasayacagi-dehsetin-suc-ortagidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.