Ankara’da sağlık çalışanları Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Ankara'da sağlık çalışanları, terör örgütü İsrail’in uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayarak Filistin'de yaşattıkları zulme dikkat çekmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.
Mevlüt Peker
|
09 Aralık 2023, Cumartesi - 18:06
Ankara’da sağlık çalışanları Gazze için “sessiz yürüyüş” yaptı

Türkiye genelinde birçok ilde sağlık çalışanları ve hekimler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için eş zamanlı yürüyüş düzenledi. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Diyarbakır ve daha birçok ilde gerçekleşen yürüyüşlerde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan sloganlar atıldı.

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki

Etlik Şehir Hastanesi'nde bir araya gelen sağlık çalışanları ve hekimler, Filistin ve Türk bayrakları taşıyarak Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'nin camisine kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de sivilleri hedef aldığını belirten grup, insan hakları ve uluslararası hukuk kurallarının ihlal edildiğini vurguladı.

Sağlık hizmetlerinin engellenmesi ve bebek ölümleri

Grup adına basın açıklaması yapan tıp öğrencisi Ahmet Hakan Ertem, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda binlerce sivilin öldüğünü ve tıbbi malzemelerin temininin engellendiğini söyledi. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin sunumunun engellenerek bebeklerin dahi ölümüne neden olunduğunu belirtti.

Hekimlerin tepkisi ve boykot çağrısı

Ertem, hekimler olarak Gazze'deki sivillerin, çocukların, kadınların, meslektaşların ve hastaların hayatlarını korumak adına İsrail'in saldırılarına karşı tepki göstermeye kararlı olduklarını ifade etti. Ayrıca, dünya genelindeki tüm hekimleri ve sağlık çalışanlarını Gazze'deki zulme karşı harekete geçmeye çağırdı. İlaç firmalarını açıktan desteğini bildirenlerin ürünlerini boykot etmeye davet eden Ertem, hekimler olarak zulme karşı duracaklarını vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113817/ankarada-saglik-calisanlari-gazze-icin-sessiz-yuruyus-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.