BM’den İsrail’e “camiye saygısızlık” tepkisi: Sapkınlık!

BM (Birleşmiş Milletler), İsrail askerlerinin Cenin kentinde bir camiye botlarıyla girerek mikrofondan Yahudi duası “Şema Yisrael”i okumasına “sapkınlık” diyerek tepki gösterdi.
Mevlüt Peker
|
14 Aralık 2023, Perşembe - 21:46
BM’den İsrail’e “camiye saygısızlık” tepkisi: Sapkınlık!

Birleşmiş Milletler (BM), İsrailli askerlerin Batı Şeria'daki bir camiyi işgal edip Yahudi duası okumasıyla ilgili ciddi endişelerini dile getirdi. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlediği basın toplantısında, kutsal ve dini alanlara gösterilmesi gereken saygının altını çizdi ve bu alanların sapkın amaçlar için kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Dujarric, dini alanlara saygı gösterilmesinin temel görgü kuralları arasında yer aldığını belirtirken, olaya dahil olan İsrailli askerlerin cezalandırıldığını da ekledi. Bu açıklamalar, BM'nin dini hassasiyetlere verdiği önemi ve uluslararası toplumun bu tür olaylara gösterdiği tepkiyi yansıtıyor.

Ayrıca, Dujarric BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) edinilen bilgileri paylaşarak, Gazze'de yaşanan yoğun yağışlar ve selin zaten zor olan yaşam koşullarını daha da kötüleştirdiğini, atık yönetiminin yetersiz olması sebebiyle bulaşıcı hastalık riskinin arttığını ve çatışma yoğunluğu ile yakıt kıtlığı nedeniyle yardım dağıtımının zorlaştığını aktardı. BM Yakın Doğu'daki Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı'ndan (UNRWA) edinilen bilgilere göre, 7 Ekim'den bu yana UNRWA tesislerine 156 saldırı düzenlendiği belirtildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Gazze'deki durumu "soykırım" olarak tanımlamama kararına ilişkin sorulara Dujarric, Guterres'in ilk günden bu yana yaşananlara karşı sesini yükselttiğini ve sivillerin bedel ödemesine tepki gösterdiğini söyledi.

Bu açıklamalar, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Cenin kentinde düzenledikleri baskın sırasında bir camiyi işgal etmeleri ve caminin hoparlörlerinden Yahudi duası okumaları sonucu ortaya çıkan uluslararası tepkilerin bir parçası. İsrail ordusunun, Batı Şeria'daki bu olayın yanı sıra Gazze Şeridi'nde de şiddetli saldırılar başlattığı ve Filistinlilere yönelik gözaltı ve baskınlarını artırdığı bildirildi. Bu eylemler, Cenin kentinde ve mülteci kampında 12 Filistinlinin ölümüne, 20 evin bombalanmasına ve 700 Filistinlinin gözaltına alınmasına yol açtı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114614/bmden-israile-camiye-saygisizlik-tepkisi-sapkinlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.