Brent petrol ne kadar?

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 77,42 dolardan işlem görüyor.
Ersin Küçükbarak
|
11 Ocak 2024, Perşembe - 11:41
Brent petrol ne kadar?

Dünkü dalgalanmaların ardından Brent petrolün varil fiyatı, günü 76,80 dolar seviyesinde tamamladı; ancak bugün saat 09.53 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,80 artarak 77,42 dolara çıktı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 71,93 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, ABD'de açıklanacak enflasyon verileri öncesi yükselmeye devam ediyor. Analistlere göre, ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi verileri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecekteki faiz kararlarını etkileyebilir.

Fed'in faizleri ocak toplantısında sabit tutma ihtimaline rağmen, mart toplantısında ilk faiz indiriminin gündeme gelebileceği öne çıkıyor. Ayrıca, yarın ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase, Citibank, Bank of America ve Wells Fargo'nun finansal sonuçları bekleniyor; bu sonuçlar ülkedeki ekonomik hareketliliğe dair önemli ipuçları sunabilir.

ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi, petrol fiyatlarının yükselmesine katkıda bulunuyor. Zayıf dolar, döviz kullananlar için petrolü daha uygun hale getirerek talebin artmasına neden oluyor.

Kızıldeniz'deki gerginlikler de petrol fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Son dönemde Yemen'deki Husilerin ticari gemilere yönelik eylemleri, birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almasına neden oldu.

Orta Doğu'daki artan gerginlik, küresel tedarik zinciri krizinin oluşabileceği ve enerji sevkiyatlarının olumsuz etkilenebileceği endişelerini artırıyor, bu da petrol fiyatlarına yukarı yönlü destek sağlıyor.

Libya'nın en büyük petrol sahasındaki üretimin durması da küresel arz sıkıntısı endişelerini artırıyor. Ulusal Petrol Şirketi, güney Libya'daki Şerare Petrol Sahası'nda mücbir sebep ilan ederek, günlük 340 bin varil petrol üretim kapasitesinin ülkenin üretiminin yaklaşık üçte birini oluşturduğunu bildirdi.

Ayrıca, ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) resmi stok verileri, ABD'de stokların piyasa beklentisinin aksine 1,3 milyon varil artarak 432,4 milyon varile yükseldiğini gösterdi. Bu durum, ülkede talebin düştüğüne işaret ederek petrol fiyatlarındaki yükselişi sınırlayabilir.

Brent petrolde teknik olarak 78,22 ile 80,57 dolar aralığının direnç, 75,87 ile 73,52 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2119447/brent-petrol-ne-kadar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.