Brent petrol ne kadar?

Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varili, 76,41 dolar seviyesinden alıcı buluyor.
Ersin Küçükbarak
|
11 Aralık 2023, Pazartesi - 10:09
Brent petrol ne kadar?


Cuma günü 76,36 dolara kadar yükselerek günü 75,84 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,75'lik bir artışla 76,41 dolara çıktı. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 71,75 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, ABD'nin stratejik rezervleri yenileme çabalarının etkisiyle haftaya yükselişle başladı. ABD yönetimi, düşük fiyatları canlandırmak ve piyasayı desteklemek amacıyla stratejik petrol rezervlerini artırmayı planlıyor. Cuma günü yapılan açıklamada, ABD'nin mart 2024'e kadar teslim almak üzere 3 milyon varile kadar ham petrol satın almayı hedeflediği belirtildi.

Ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmek ve enflasyonla mücadeleye yardımcı olmak amacıyla stratejik petrol rezervlerinden 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolün kullanılacağı duyurulmuştu. ABD'nin ham petrol satın alma kararı, rezerv seviyesindeki açığı kapatma hedefine yönelik olması nedeniyle fiyatları destekledi.

Ancak, uzmanlar OPEC+ grubunun gönüllü üretim kesintilerinin net etkileri görünene kadar petrol fiyatlarının yön arayışında olacağını öngörüyor. Geçen hafta yapılan OPEC+ toplantısında bazı üye ülkeler, mevcut üretim kesintilerine ek olarak günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kısıntısı yapacaklarını açıklamıştı.

Bu hafta küresel piyasalarda, ABD, Avrupa ve İngiltere merkez bankalarının faiz kararlarına odaklanılırken, bu bankaların kararlarının petrol fiyatlarını etkilemesi bekleniyor. Brent petrolde teknik olarak 76,55 ile 76,64 dolar aralığının direnç, 76,27 ile 76,22 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114048/brent-petrol-ne-kadar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.