Türk Tabipleri Birliği'nden 'X' hastalığı açıklaması

Dünyada son zamanlarda korku yaratan Covid-19'a X hastalığı çok sayıda insanın hastalanmasına yol açtı. Türk Tabipleri Birliği hastalık için açıklama yaptı, X hastalığının gerçek bir hastalık olmadığının bilinmesi gerektiği vurgulandı.
Onur Çetinkaya
|
25 Ocak 2024, Perşembe - 09:32
Türk Tabipleri Birliği'nden 'X' hastalığı açıklaması

2020 yılında Çin'de başlayan Covid-19 salgını dünyada çok sayıda can aldı.

Ekonomik olarak da ülkelere zarar veren virüs insanlara etkisini ise hala sürdürüyor.

Aşılar umut olsa da hastalığın tamamen geçmesine engel olamadı. Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz sene Koronavirüsün grip kategorisine alındığını açıkladı.

Diğer yandan Çin'in 2020 yılında ortaya çıkan Covid-19 benzeri ölümcül virüs X ortaya çıktı.

DSÖ: X Hastalığına hazır olun !

Dünya Sağlık Örgütü dünyada hızla yayılan X konusunda ise uyardı. Semptomların öldürücü boyutta olduğuna vurgu yapan DSÖ, hastalık için hazırlıklı olun mesajı verdi. Salgının öncelikli hastalıklar arasında yer aldığı da belirtildi. 

Dünya Sağlık Örgütü sonrası Türk Tabipleri Birliği'nden de 'X' hastalığına dair açıklama geldi.

Türk Tabipleri Birliği hastalık için açıklama yaptı, X hastalığının gerçek bir hastalık olmadığının bilinmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, "   Covid-19'un 2019 sonunda salgına yol açtığında X hastalığının bir örneği olduğu belirtildi. X hastalığı kavramı, insan sağlığına yönelik çok gerçek ve giderek büyüyen bir tehdidi tanımlıyor, dünyanın buna yanıt vermek için daha iyi hazırlanması gereken bir tehdit. Ortaya çıkan en son X hastalığı, Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 virüsüydü." ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2121832/turk-tabipleri-birliginden-x-hastaligi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.