Altınok'tan Ankara'ya turizm merkezi sözü

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara'nın Evren ilçesini ziyaret etti. Çiftçilere destek sözü veren Altınok, Evren Barajı'nı ise turizm merkezi haline getireceklerini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
12 Şubat 2024, Pazartesi - 17:50
Altınok'tan Ankara'ya turizm merkezi sözü

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara ziyaretlerini sürdürüyor.

Altınok'un son durağı Evren oldu...

" Hayvancılığı, tarımı geliştireceğiz"

Seçim Koordinasyon Merkezi açılısında konuşan Altınok, çiftçilere destek sözü verdi. 

Tarım ve hayvancılıkta  desteklerini sürdüreceklerini belirten Altınok, "Tohum desteğimizi 2 tonla 5 ton arasına çıkartıyoruz inşallah. Çiftçimiz 500 kilogram tohumla ancak 10 dönüm yeri ekebilir.  Mazot desteği iki sefer verildi, başka yok! Biz ne yapıyoruz? 100 litreden 500 litreye çıkartıyoruz. Pekâlâ, bu mazotu nereden alacak çiftçilerimiz biliyor musunuz? Evren’den alacaklar. Evren’deki benzin istasyonlarından alınacak. Biz de parasını, 500 litre ne tutuyorsa ona göre vereceğiz. Evrenlilerin ne kadar fide ihtiyacı varsa vereceğiz. Köylülerimizden ve çiftçimizden ücret almayacağız. Büyükşehir, yüzde 25 gibi bir ücret alıyor şimdi ama biz ücret almadan Keçiören’de yıllardır milyonlarca fide dağıtıyoruz. Büyükbaş, küçükbaş hayvan ve arı desteği de vereceğiz. Hayvancılığı geliştireceğiz, tarımı geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.

" Evren’de balıkçılığı teşvik edeceğiz"

Hirfanlı Baraj Gölü'nü turizm merkezi haline getireceklerini ve balıkçılığı destekleyeceklerini söyleyen Altınok, bölgeye rekreasyon alanları, oturma yerleri, piknik alanları, spor tesisleri yapılacağını, balıkçılara da her türlü desteğin verileceğini dile getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2124606/altinoktan-ankaraya-turizm-merkezi-sozu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.