Mansur Yavaş gelecek 5 yılın projelerini anlattı

2024-2029 Projeleri Tanıtım Toplantısı’nı gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, projelerini anlattı. Yavaş “Bizim projelerimiz insanımız için, biz ‘çılgın’ projeler peşinde değiliz." dedi.
Umutcan Atmacaoğlu
|
11 Mart 2024, Pazartesi - 18:22
Mansur Yavaş gelecek 5 yılın projelerini anlattı

Yerel seçimlere son 20 gün...

31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere kısa bir süre kalmışken büyükşehir belediye başkanları vaatlerini bir bir açıklamaya başladı.

Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Mansur Yavaş 2024-2029 tarihleri arasında Ankara'da hayata geçireceği projeleri anlattı.

ABB Adayı Mansur Yavaş 2024-2029 Projeleri Tanıtım Toplantısı’nı Ankara Spor Salonunda gerçekleştirdi.

"‘Çılgın’ projeler peşinde değiliz."

Yavaş konuşmasına ilk hedeflerinin insanı hayatın içine katmak olduğunun altını çizerek yaptıkları çalışmalarının halkın gözünü boyamak için olmadığını derdine derman olmak için olduğunu söyledi.

"Projelerimiz insanlar için" diyen Yavaş, çılgın projeler peşinde olmadıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Biz ‘çılgın’ projeler peşinde değiliz. Aklı başında, ahlaka uygun, geleceğe umut olacak işler yapmanın derdindeyiz."

"Sosyal yardımlar yüzde 70 oranda artacak"

Mansur Yavaş " hiçbir çocuk yatağa üşüyerek girmeyecek, hiçbir çocuk eğitiminden mahrum kalmayacak, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek" felsefiyle başlattıkları sosyal yardımların 2024 yılında yüzde 70 oranda artacaklarını söyledi.

Yavaş şöyle konuştu:

" HPV aşı uygulaması Türkiye'de bir ilk"

Yeni dönemde sağlık alanında önemli ilerlemeler kaydedeceklerini vurgulayan Mansur Yavaş , alzheimer hastaları ve yakınları için yatılı konuk evi, büyükler için ‘İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ açacaklarını, obeziteyle mücadele çerçevesinde  toplum sağlığı ve farkındalığını artıracak bir projeye imza atacaklarını belirtti.

Yavaş, rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla 30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlara HPV aşı uygulamasını başlatarak Türkiye’de bir ilke daha imza atacaklarını söyledi.

Batıkent’te Türkiye’nin en büyük otizm merkezini açacaklarını bildiren Yavaş, engelsiz spor merkezi, engelsiz yaşam köyü projesi, büyükler için yine ‘Ata Evleri’ ve ‘Kıdemliler Lokali’ projelerini hayata geçireceklerini aktardı.

Sokak hayvanları unutulmadı

Sokak hayvanları için 2 bin 500 köpek kapasiteli ‘Mamak Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanı’nı hayata geçireceklerini söyleyen Yavaş, şu ifadeleri kullandı: 

5 yeni metro projesi ve bin otobüs

Ankara nüfusunda 6 Şubat depremleri sonrası artış olduğunu vurgulayan Yavaş, yeni dönemde 28 adet katlı kavşak, 4 ana bulvar ve 2 adet tünel projesi ile Ankara trafiğini daha da rahatlatacaklarını ifade ederek, 51,33 kilometre olan 5 yeni metro projesini de hayata geçireceklerini söyledi.

"Çöp projeler için değil öncelikli olan ihtiyaçlar için çözüm ürettik"

Yavaş, 5 yılda 400 kilometre eskimiş ve asbestli su hattını yenileyip, Gölbaşı, Akyurt, Polatlı ve Elmadağ’ı sağlıklı içme suyuyla buluşturduklarını belirtti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş şu şekilde konuşmasına devam etti:

"Kadınlarımıza sosyal güvence sağlayacağız"

Çiftçiye verilen gübre, mazot, tohum, fide, sulama borusu ve ilaç destekleriyle Ankara’nın ekonomisine değer kattıklarını belirten Yavaş, kırsalda kadının gücünü ve katılımını arttırmak için yeni sosyal güvenlik ihtiyaçlarına çözüm bulacağını dile getiren yavaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kadınların korunmaya değil, korunmaya ihtiyaç duymadığı bir geleceğe ihtiyacı var"

"Kadınların korunmaya değil, korunmaya ihtiyaç duymadığı bir geleceğe ihtiyacı var" diyen Yavaş kadınlarla ilgili olan projelerini şöyle anlattı:

"Ankara'ya Fuar alanı kazandıracağız"

Akyurt Fuar Alanı hakkında konuşan ABB Adayı Yavaş, Ankara'ya fuar alanı kazandıracağız diyerek şu şekilde konuştu:

"Ankara'yı afete dirençli kent haline getireceğiz"

Gelecek nesillere daha güzel bir Ankara bırakma gayesinde olduğunu dile getiren Yavaş "Sürdürülebilirlik alanında eylem planı oluşturarak Yeni Güneş Enerjisi Santrallerini hayata geçireceğiz.  Türkiye’de ilk olacak olan yüzer GES Projesini faaliyete alacağız" dedi.

Ankara’nın afet dirençli kent hâle getirilmesi ve sorumlu olduğumuz illere müdahale imkânlarının artırılması gerekliliğini de dile getiren Yavaş, "Afet Lojistik ve Eğitim Merkezi’ni güçlendireceğiz. Yeni İtfaiye İstasyonları açarak Ankara’yı daha da dirençli bir kent haline getireceğiz. AKOM mobil uygulamasıyla vatandaşlarımız acil durum butonuyla çağrı yapabilecek ve toplanma alanlarını da uygulama üstünden görebilecekler. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar, bu alanda eğitim alabilecek ve afet gönüllüsü olabilecekler" diye konuştu.

"Kentsel Dönüşüm Dayanışma ve Koordinasyon Ofisleri kuracağız"

Ankara’nın kentsel altyapısının iyileştirilmesi, dönüştürülmesi ve dirençli hâle getirilmesini amaçladıklarını aktaran Yavaş, şöyle dedi:

"20 milyon metrekareden fazla yeşil alanı kentimize kazandıracağız"

Son 25 yılda yapılan kadar yeşil alanı 5 yılda yaptıklarını dile getiren Yavaş, "20 milyon metrekareden fazla yeşil alanı kentimize kazandıracağız. Ankara’nın dört bir yanını betona değil yeşile boğacağız" dedi.

Ulus için projesinden bahsetti

Cumhuriyet’in kurulduğu yer olması sebebiyle Ulus’un önemininim altını çizen Mansur Yavaş, Ulus Tarihi Kent Merkezi’ne yapılacaklarla ilgili şunları kaydetti:

"Hiç kimseyle ittifak yapmadık"

Yavaştan siyasetteki ittifak tartışmalarına nokta koyacak bir cevap geldi. Yavaş şöyle dedi:

"Kimseyi ayırmadan, herkesin başkanı olarak görevimizi sürdüreceğiz"

Yeni dönemde de şeffaf, hesap verebilir, katılımcı bir şekilde Ankara’yı yönetmeye devam edeceklerini aktaran Yavaş, “Kimseyi ayırmadan, herkesin başkanı olarak görevimizi sürdüreceğiz. Kahramankazan’dan Kızılcahamam’a, Kalecik’ten Haymana’ya, Evren’den Bala’ya kadar tüm Ankara’ya eşit hizmet götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2128695/mansur-yavas-gelecek-5-yilin-projelerini-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.