"Vaatlerini ya hiç yapmadı ya da tersini yaptı"

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, "Geride bıraktığımız 3 yıl Ankara'da büyükşehir belediyeciliği açısından maalesef hayal kırıklıklarıyla dolu oldu" dedi.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2022, Salı - 14:48
"Vaatlerini ya hiç  yapmadı ya da tersini yaptı"

Fatih şahin Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Son yerel seçimleri değerlendiren Şahin, "Ankaralı seçmenimizin takdiri bizim başımızın üzerinde. Bir karar verdiler biz Mansur beyi de kutladık.  Ancak geride bıraktığımız 3 yıl Ankara'da büyükşehir belediyeciliği açısından maalesef hayal kırıklıklarıyla dolu oldu." ifadelerini kullandı.

"Ankara Büyükşehir Belediyeciliğinde kayıp yıllar yaşıyor" 

Şahin şöyle devam etti: "Kayıp yıllar yaşıyor Ankara büyükşehir belediyeciliği açısından.  Verdiği vaatleri çok büyük bir oranda yerine getirmedi, yerine getirdiklerini de çok küçük oranda getirdi."  

"1400 mahalleye kreş dedi 3 tane kreş yaptı"

"Bütün mahallelere  kreş yapacağım demişti, Ankara'da 1400'ün üzerinde mahalle var. 3 tane kreş yaptı. Biz bunları takip ediyor ve çalışıyoruz. Neredeyse hiç birini yerine getirmedi. Verdiği sözleri de birçok nokta da tam aksini gerçekleştirdi."

"Söz vermelerine rağmen 3 bin işçiyi ekmeğinden ettiler"

"Seçimden önce CHP'li Mansur Yavaş'ta, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'da  hiçbir çalışanın, emekçinin işinden olmayacağını söylemişti. Bunu vaat ederek  seçimi kazandılar. Ancak geldiğimiz noktada  yaklaşık 3 bin işçi kardeşimiz ABB'de işinden oldu. Evine ekmek götüremez hale geldi."

"İhaleler kapalı kapılar ardında verildi"

Mansur Yavaş şeffaflık vaat etmişti. İhaleleri açık bir şekilde yapacağım demişti. Bunun da çok büyük bir balon olduğu bu 3 yıl içerisinde ortaya çıktı. Bir iki göstermelik canlı yaptılar sonra canlı yayında usulsüzlük oldu onun kayıtları var. Geriye dönüp baktığımızda orada yanını bittiğini düşünerek aralarında konuştular. İhalelerin yalnızca yüzde 33'ü, yüzde 67'ı pazarlık usulü ile doğrudan temin usulü ile yapıldı. Bir diğer yöntem doğrudan temin. Kapalı teklif yöntemi. 3 tane açık ihalenin karşısında yöntem var. Pazarlık usulü, doğrudan temin usulü, kapalı teklif usulü. Bunlar ihaleler kapılı kapılar ardında verildi demek, yandaşlara verildi demek. Bu yöntemler var mevzuatımızda ama bunlar acele, nitelikli, özellikli işler için. Bunların bütün haleler içindeki oranı yüzde 10-15'i geçmemesi lazım. Ama siz yüzde 67'sini bu şekilde yapmışsınız. Karanlık kapılar arkasında vermişsiniz bu mu şeffaflık.

"Bu siyasi dolandırıcılıktır"

"Bunun yerine 6-7 bin yeni insan aldılar.  Ve bunu da 90 puan alanı eleyip 60 puan alanı işe alarak yaptılar. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ABD'DE yaşayan danışmanını işe alarak yaptılar. Burada emekçileri, tecrübeli yöneticileri yok sayarak işten attılar.  Namus sözü verdiler ama gelinen nokta tam tersi. Bu siyasi dolandırıcılıktır." 

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, şu anda bütün enerjilerini 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerine harcadıklarını da anlattı.

"O sınavdan başarıyla çıktıktan sonra 2024 yerel seçimlerinde yine istediğimiz doğrultuda Ankara ve tüm Türkiye sathında başarıyla geçeceğine inanıyoruz." diyen Şahin, şunları söyledi: 

"Ankara'daki tüm belediyeleri alabilecek güçteyiz"

"Ankara'da Büyükşehir Belediyesini biz tekrar AK Parti belediyeciliği ile buluşturabileceğimize inanıyoruz. 25 ilçenin tamamında Cumhur İttifakı olarak biz bu belediyeleri alabileceğimizi görüyoruz. Halihazırda 25 ilçenin 19'u AK Partide, 3'ü MHP'de. 25'te 22'lik bir Cumhur İttifak'ı oranı söz konusu. Bunu 25'e tamamlama potansiyelimiz var. Daha önce Yenimahalle ve Elmadağ belediyeleri AK Partili oldu. Bunları yeniden alabiliriz. Çankaya'yı da alabilecek potansiyelimiz var. Yeter ki toplumun mesajlarını doğru okuyup mesajların gereklerini yerine getirebilelim. AK Partide bu kurumsal kapasite var ve gerçekleştireceğiz. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1319205/vaatlerini-ya-hic-yapmadi-ya-da-tersini-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
tavsiye
22 Şubat 2022, 16:10
bunların hepsinin farkındasınız da mansura avans mı veriyorsunuz, yaptırım gücünüz yok mu hiç.. hala o koltukta gevrek gevrek sırıtabiliyor, biraz rahatsız etseniz ya çeki düzen verip toparlasın kendini ve ekibini.. öyle durup seyreden de ondandır unutmayın..