Mansur Yavaş: Ne PKK’yı ne Hizbullah’ı savunan kimseyle yan yana gelmeyiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş tv100'e konuştu. Yavaş, "Ne PKK’yı ne Hizbullah’ı savunan kimseyle yan yana gelmeyiz. Net bir şekilde onların oylarıyla seçileceğime seçilmeyim yani böyle bir şey yok." diye konuştu.
Umutcan Atmacaoğlu
|
12 Mart 2024, Salı - 23:07
Mansur Yavaş: Ne PKK’yı ne Hizbullah’ı savunan kimseyle yan yana gelmeyiz

Yerel seçimlere sayılı günler kalmasının ardından siyasette ittifak tartışmaları sürüyor.

Bu süreçte DEM Parti'nin rolü tartışmalara sebep oluyor.

DEM Parti Ankara ve İstanbul'da aday çıkarmasına rağmen CHP ile ittifak yaptığı görüşü Cumhur İttifakı tarafından ortaya atılıyor.

CHP Lideri Özgür Özel ve diğer CHP'li diğer isimler her fırsatta DEM Parti ile CHP arasında işbirliği iddialarını yalanlıyor.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi mevcut Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş'tan bu tartışmaları noktalayacak bir açıklama geldi.

"Ne PKK’yı ne Hizbullah’ı savunan kimseyle yan yana gelmeyiz"

ABB Başkanı Mansur Yavaş katıldığı bir televizyon programında, "Ne PKK’yı ne Hizbullah’ı savunan kimseyle yan yana gelmeyiz. Net bir şekilde onların oylarıyla seçileceğime seçilmeyim yani böyle bir şey yok." diye konuştu.

DEM Parti ile ilgili iddialara yanıt veren Yavaş, "DEM Parti’nin açıklaması diyor ki, “Amacımız Mansur Yavaş’a seçim kaybettirmek” diyor. Ve bunlar aday çıkardılar Ankara’da bunu nereye koyacaksınız? Aynı görüşleri savunan HÜDAPAR var ben aynı kanaatteyim. Beni şikayet de ettiler böyle konuştuğum için. Aynı görüşleri savunuyor. O şimdi Cumhur İttifakı, Altınok seçim kazansın diye aday çıkarmadı Ankara’da." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2128910/mansur-yavas-ne-pkkyi-ne-hizbullahi-savunan-kimseyle-yan-yana-gelmeyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
kk
13 Mart 2024, 14:32
ama başıboş köpek terörünü destekleyen mama lobisiyle yan yanasın