Apple CEO’su Tim Cook'tan Türkiye açıklaması

Apple CEO'su Tim Cook'un 2018'de yaptığı Türkiye açıklaması, şirketi 490 milyon dolarlık anlaşma ile karşı karşıya bıraktı. Cook'un açıklamasının ardından hissedarlar tarafından yapılan toplu dava sonucunda şirket bu miktarı ödemeyi kabul etti.
Afife Kaya
|
15 Mart 2024, Cuma - 17:21
Apple CEO’su Tim Cook'tan Türkiye açıklaması

Apple'ın CEO'su Tim Cook'un 2018 yılında yaptığı bir açıklama, şirketi büyük bir hukuki sorunla karşı karşıya bıraktı. Cook'un açıklaması, Brezilya, Hindistan, Rusya ve Türkiye gibi döviz kurlarının zayıfladığı pazarlarda satışların olumsuz etkilendiğini belirtmişti. Ancak sonradan ortaya çıkan bilgilere göre, Çin'in de bu ülkeler arasında olduğu fakat Cook'un bu detayı paylaşmadığı öğrenildi. Bu durum, hissedarlar arasında büyük bir tepkiye neden oldu ve Apple'a karşı toplu bir dava açılmasına yol açtı.

Tim Cook’un 2018'deki açıklamasının ardından ortaya çıkan gerçekler, şirketin yatırımcılarını yanılttığı iddialarını güçlendirdi. Cook'un verileri gizlediği ve hissedarları dolandırdığı suçlamalarıyla toplu bir dava başlatıldı. Hissedarlar, şirketin değer kaybetmesinde ve mali zarar yaşanmasında Cook'un açıklamalarının büyük bir etkisi olduğunu öne sürdüler.

Suçlamaların ardından, Apple'ın davayı çözmek için harekete geçtiği ve 490 milyon dolarlık bir anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Reuters tarafından yapılan bir habere göre, ön anlaşmanın Cuma günü Kaliforniya'daki ABD Bölge Mahkemesi'ne sunulduğu bildirildi. Ancak şu ana kadar Apple ve avukatlarından konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129351/apple-ceosu-tim-cooktan-turkiye-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.