Gökhan Zan krizi büyüyor!

Gökhan Zan krizinde yeni gelişme: İddialı ses kayıtları ortaya çıktı! Zan reddederken, TİP doğruladı. Adaylıktan çekilmeyeceğini açıklayan Gökhan Zan, kayıtları montaj olarak nitelendirirken, TİP ise doğruladı.
Afife Kaya
|
19 Mart 2024, Salı - 09:26
Gökhan Zan krizi büyüyor!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları, siyasi arenayı sarsacak bir skandala yol açtı. Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Zan’ın adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar karşılığında anlaştığına ilişkin kayıtlar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ses kayıtlarının yayınlanmasıyla birlikte Zan, iddiaları reddederken, TİP ise kayıtları doğruladı.

TİP kayıtları doğruladı

Ses kayıtları, Zan’ın adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine yönelik görüşmeleri içeriyor. Ancak Zan, bu iddiaların montaj olduğunu belirtirken, TİP kayıtların doğruluğunu onayladı.

Konuşmada, Zan olduğu iddia edilen kişinin, TRT'de spor yorumculuğu ve Hatayspor'un sportif direktörlüğü gibi pozisyonlara talip olduğu ve Turgay Kocakaya'nın Zan için AK Partili isimlere 'kendisini garanti altına alması gerektiği' şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

Gökhan Zan, ses kaydının montaj olduğunu savunarak, TİP Genel Merkezi’ne suç duyurusunda bulunulmasını istediğini açıkladı. Ancak Zan, bu konuda destek alamadığını belirtti ve kayıtların itibar suikasti olduğunu dile getirdi.

TİP ise ses kayıtlarını doğruladıklarını ve Gökhan Zan’ın adaylığını geri çektiklerini belirterek, konuya ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

Dün yapılan açıklamada, TİP, Gökhan Zan'ın 'çıkar ilişkilerine girdiği' iddiasıyla adaylığını geri çektiklerini duyurmuştu. Ancak Zan, adaylıktan çekilmeyeceğini ve bu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ifade etmişti.

Gökhan Zan, dün savcılığa yaptığı suç duyurusunda kendisinden 5 milyon TL para istendiğini, tehdit edildiğini ve şantaja maruz kaldığını belirtmişti. Kriz, siyasi arenada geniş yankı uyandırırken, Zan’ın adaylığına ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129839/gokhan-zan-krizi-buyuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.