Asgari ücrete zam gelecek mi? Hak-İş’ten önemli açıklama

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, enflasyondaki artış ve fiyatların yükselmesi halinde asgari ücret tartışmalarının hızlanacağını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin Filistin'e yönelik yardımlarını vurgulayan Arslan, yabancı işçilerin yasalara uygun olarak çalıştırılması gerektiğini ifade etti.
Afife Kaya
|
21 Mart 2024, Perşembe - 09:37
Asgari ücrete zam gelecek mi? Hak-İş’ten önemli açıklama

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, gelecek dönemde asgari ücrete yapılacak olası bir zam konusunda açıklamalarda bulundu. Arslan, enflasyondaki artışın ve fiyatların yükselişinin devam etmesi durumunda asgari ücret tartışmalarının hızlanacağını belirtti.

Mahmut Arslan, HAK-İŞ tarafından düzenlenen iftar programında basın mensuplarına yaptığı konuşmada, özellikle son dönemde İsrail ile Filistin arasındaki olaylar ve Gazze'deki insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Konfederasyonun, Filistin'in işgaline karşı net bir tavır aldığını vurgulayan Arslan, bu doğrultuda Filistin'e yapılan yardımlara da değindi.

15 milyon lira kaynak oluşturduk

Gazze'deki insanların temel haklarını savunmanın insani bir sorumluluk olduğunu belirten Arslan, HAK-İŞ'in Türkiye genelinde başlattığı yardım kampanyalarıyla 15 milyon lira kaynak oluşturduklarını ifade etti. Türk Kızılayı aracılığıyla yapılan yardımların Gazze'ye ulaştırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Mahmut Arslan, Türkiye'nin Filistin'e yönelik desteğinin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Ayrıca, yabancı işçilerin Türkiye'deki durumuna da değinen Arslan, yasalara uygun olmayan kaçak işçi çalıştırılmasına karşı olduklarını belirtti. Suriyeli sığınmacıların da Türkiye'de çalışmasına itirazlarının olmadığını, ancak yasalara uygun şekilde çalıştırılmaları gerektiğini vurguladı.

Konuşmasında asgari ücret konusuna da değinen Mahmut Arslan, enflasyondaki artışın ve fiyatların yükselmesi durumunda asgari ücret tartışmalarının hızlanacağını ifade etti. Temmuz ayında, mevcut şartlara göre asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini belirten Arslan, konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile diğer aktörlerle görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Asgari ücretin tespit komisyonunun bir tarafı olmadıklarını belirten Arslan, kararın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verileceğini kaydetti. Bakanlığın tavır almasına göre, HAK-İŞ'in de kendi görüşlerini ortaya koyacağını ifade etti.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2130142/asgari-ucrete-zam-gelecek-mi-hak-isten-onemli-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.