Asgari ücrette ikinci toplantı bugün

Türkiye'nin dört gözle beklediği 2022 asgari ücret zammı için ikinci toplantı bugün Türk-İş'te yapılacak.
Samet Dirican
|
07 Aralık 2021, Salı - 09:30
Asgari ücrette ikinci toplantı bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek asgari ücret sözlerinin ardından tüm gözler 2022 yılı için yapılacak olan zama çevrildi. Erdoğan Katar ziyareti öncesi yaptığı açıklamada işçileri kesinlikle zora sokmayacaklarını belirtmişti.

7 milyona yakın çalışanı doğrudan ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalışmalarında 1 Aralık'ta başlayan süreç devam ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını bugün saat 14.00'te Türk-İş'te gerçekleştirecek.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki toplantıda, işveren heyetini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi heyetini ise Türk-İş temsil edecek. Ekonomideki gelişmelerin konuşulacağı toplantıda, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları temsilcileri ekonomik veri ve raporları paylaşacak.

Türk-İş'in ardından TİSK'e gidilecek

Komisyon çalışmalarını Aralık sonuna bırakmadan tamamlamak için 9 Aralık'ta da TİSK'te buluşacak. Yasa gereğince asgari ücretik Aralık ayı içerisinde belirlenmesi gerekiyor. Taraflar yaptıkları açıklamalarla asgari ücret konusunda Aralık ayının sonuna gelmeden bir anlaşmaya varılacağını açıklamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1163428/asgari-ucrette-ikinci-toplanti-bugun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.