Van'da protestolar başladı

Van'da Adalet Bakanlığı'nın DEM Parti adayının memnu hakkını geri almasının ardından çıkan tartışmalar, Van İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı AK Parti adayına vermesiyle sokaklara taştı. DEM Parti destekçileri ile polis arasında yaşanan gerginlik, bölgede endişe yaratırken, güvenlik önlemleri artırıldı.
Afife Kaya
|
02 Nisan 2024, Salı - 23:19
Van'da protestolar başladı

Van'da siyasi gerilim tırmanıyor! Adalet Bakanlığı'nın DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkını geri almasının ardından, Van İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı en çok oy alan ikinci sıradaki AK Parti Van Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas'a vermesi bölgede büyük tepkilere neden oldu. Şehirde başlayan protestolar, cadde ve sokaklara yayıldı.

DEM Parti Van İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Adalet Bakanlığı kararını protesto etmek amacıyla Cumhuriyet Caddesi'ne yürümek istedi. Ancak polisin uyarılarına rağmen çıkan bir grup, cadde üzerinde bulunan refüjdeki saksıları devirirken, polis ekipleri tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda da devam ediyor.

Gerginlik, siyasi atmosferin tansiyonunu yükseltirken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Şehirdeki olayların kontrol altına alınması için polis ekipleri geniş çaplı güvenlik tedbirleri alırken, yetkililer ise tarafları sükûnete çağırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2132179/vanda-protestolar-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.