Ukrayna'da yeni seferberlik yasası

Zelenski, Ukrayna'da askeri seferberlik şartlarını sıkılaştıran yeni yasayı onayladı. Yasaya göre, 18-60 yaş arası erkeklerin her zaman askerlik kayıt belgesi taşıması gerekecek ve sınır geçişlerinde bu belgeyi göstermeleri zorunlu olacak.
Afife Kaya
|
16 Nisan 2024, Salı - 22:24
Ukrayna'da yeni seferberlik yasası

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ülkede askeri seferberlik şartlarını sıkılaştıran yeni yasayı onayladı. Ukrayna Parlamentosu'nun internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre, Zelenski'nin seferberlik, askerlik kaydı ve askerlik hizmetiyle ilgili bazı konuların iyileştirilmesine yönelik bu yeni yasayı imzaladığı belirtildi.

Yasa resmi olarak yayımlandıktan bir ay sonra yürürlüğe girecek. Parlamento, 11 Nisan'da askeri seferberlik şartlarını sıkılaştıran yasa tasarısını kabul etmişti.

Yasaya göre, seferberlik sırasında 18 ila 60 yaş arasındaki erkeklerin her zaman bir askerlik kayıt belgesi taşımaları gerekecek. Ayrıca, sınır geçiş noktalarında veya sınır bölgelerinde bir sınır görevlisinin isteği üzerine askeri kayıt belgesini göstermek zorunlu olacak.

Yasa ayrıca, yurt dışında olan ancak askerlik kayıt belgesi bulunmayan kişilerin yeni pasaport alamayacaklarını da öngörüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133984/ukraynada-yeni-seferberlik-yasasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.