YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti!

YSK, CHP'nin Hatay ve İskenderun seçimlerine ilişkin tam kanunsuzluk gerekçesiyle yaptığı itirazı reddetti. CHP'nin iddialarına rağmen YSK, mazbatayı Ak Parti adayına verdi. Öte yandan, İYİ Parti'nin Ordu'daki itirazı da reddedildi.
Afife Kaya
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 17:52
YSK, CHP'nin Hatay itirazını reddetti!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile İskenderun İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin tam kanunsuzluk gerekçesiyle yaptığı itirazı reddetti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığındaki heyet, YSK'ye ayrı ayrı "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle itiraz dilekçesi vermişti. Ancak YSK, İYİ Parti'nin Ordu seçimine yönelik itirazını da reddetti.

CHP, Hatay'daki seçim sonuçlarına ilişkin 3.361 farkla sonuçlanan seçimde 3.389 ölü seçmene oy kullandırıldığını iddia etmişti. Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, belirledikleri usulsüzlüklere ilişkin 80 sayfalık bir dilekçe sunduklarını belirtmişti. Ancak YSK, CHP'nin taleplerini reddederek, mazbatayı Ak Parti adayına verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay için "Bu itirazları reddedenler şimdi tam kanunsuzluğun daniskansına bakalım ne cevap vereceklerdir. Halkın iradesi sakatlanmıştır" demişti. Aynı zamanda "Hatay bizim kişisel, milli meselemizdir" ifadelerini kullanmıştı.

İskenderun'da ise CHP'nin adayı Mehmet Duduoğlu, seçim sonuçlarına itiraz etmiş ve tutanaklarda hatalar ve usulsüzlükler tespit ettiklerini belirtmişti. İYİ Parti ise Ordu'daki seçimde geçersiz oyların Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayarak şüpheli durumlar olduğunu ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134101/ysk-chpnin-hatay-itirazini-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.