Ivan Jovanović kimdir?

Yunan Süper Lig kulübü Panathinaikos'un menajeri ve eski bir oyuncu olan Ivan Jovanović kimdir?
Barış Yılmaz
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 13:17
Ivan Jovanović kimdir?

Sırp profesyonel futbol menajeri ve eski oyuncu Ivan Jovanović, yakın zamanda Yunanistan Süper Ligi kulübü Panathinaikos'un teknik direktörlüğünü yaptı.

Oyunculuk kariyeri boyunca Jovanović, emekli olana kadar oynadığı Yunan takımı Iraklis'e transfer olmadan önce Yugoslav Birinci Liginde FK Rad için oynadı. Iraklis tarihinin en kaliteli yabancı oyuncularından biri olarak tanındı.

Jovanović yönetim yolculuğuna 2001 yılında Yunanistan'daki Niki Volou'da başladı, daha sonra Iraklis ve Panachaiki ile çalıştı. Ancak Kıbrıs'ta APOEL'de bulunduğu süre boyunca 4 Şampiyonluk, 1 Kupa ve 4 Süper Kupa olmak üzere 9 kupa kazanarak önemli bir başarıya imza attı. APOEL'i 2012'de UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşıdı.

APOEL'den ayrıldıktan sonra Jovanović, BAE'de Al Nasr'ı çalıştırdı ve 2014 Körfez İşbirliği Konseyi Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Daha sonra yeniden atandı ancak 2018-19 sezonundaki karışık performans nedeniyle sonuçta görevden alındı.

Aralık 2019'da Jovanović, Güney Afrika milli takımının teknik direktörü oldu ancak Nisan 2020'de yollarını ayırdı. Daha sonra Yunanistan'a döndü ve Haziran 2021'de Panathinaikos'a katıldı. Onun liderliğinde Panathinaikos, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off'larına ulaşmak da dahil olmak üzere önemli kilometre taşlarına ulaştı. kapalı. Ancak Aralık 2023'te görevinden alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134245/ivan-jovanovi-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.