Guterres: Gazze'de yaklaşık 250 insani yardım çalışanı öldürüldü

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda 7 Ekim'den bu yana 250'den fazla insani yardım çalışanının öldüğünü belirtti. Bu ölümlerin 180'inin BM personeli olduğunu açıklayan Guterres, acil bir soruşturma talep etti ve Orta Doğu'daki artan şiddetin insanlık için büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.
Kaynak: AA
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 18:55
Guterres: Gazze'de yaklaşık 250 insani yardım çalışanı öldürüldü

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 250 insani yardım çalışanının öldürüldüğünü açıkladı. Guterres, bu kayıpların içinde 180'inin BM personeli olduğunu belirterek, ölümlerin derhal soruşturulmasını talep etti.

Orta Doğu'daki gerginliğin arttığı bir dönemde yapılan açıklamada, Guterres, bölgenin felaketin eşiğinde olduğu uyarısında bulundu. "Artık bu kanlı misilleme döngüsüne son verilmeli." diyen Guterres, çatışmanın taraflarına insani yardım çalışanlarının ve sivil halkın güvenliğini sağlama çağrısında bulundu.

Guterres, saldırılar nedeniyle yaklaşık 250 insani yardım çalışanının hayatını kaybettiğini ve bu kayıpların büyük çoğunluğunun BM personeli olduğunu vurgulayarak, uluslararası toplumun bu trajik olayları derhal araştırması ve sorumluları hesap vermeye çağırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134318/guterres-gazzede-yaklasik-250-insani-yardim-calisani-olduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.