ABB'nin faaliyet raporu onaylandı! Başkan Mansur Yavaş'tan rapor öncesi açıklama

Faaliyet Raporu öncesinde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Beş yılımızı tamamladıktan sonra en hassas, en doğru, en adaletli ve en kudretli teraziye çıktık. Adaletin simgesi o terazinin adı, 2024 yerel seçimleriydi… Yaptığımız projeler ve uyguladığımız Belediyecilik ile nasıl sokaklarda alnımız ak, başımız dik yürüyebildiysek, çok şükür ki millet iradesinin terazisinden de alnımız ak ve başımız dik çıktık." dedi.
Ecem Çetin
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 21:21
ABB'nin faaliyet raporu onaylandı! Başkan Mansur Yavaş'tan rapor öncesi açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclis Toplantısı'nın Nisan Ayı 5. birleşiminde 2023 yılı Faaliyet Raporu onaylandı. 

Rapor öncesinde ABB Başkanı Mansur Yavaş bir konuşma gerçekleştirdi. 

2023 yılı faaliyet raporu görüşmelerinin Ankara için hayırlara vesile olmasını dileyen  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bundan 5 yıl önce göreve başlarken, kenti ortak akılla yöneteceklerini, şeffaf, katılımcı hesap verebilir bir yönetim anlayışını hakim kılacaklarını vadederek yola çıktıklarını söyledi. 

Yavaş, şöyle devam etti; 

"Hangi bölgeden ne kadar oy alındığına bakmadan, kimseyi ayırt etmeden, herkese eşit ve adil bir şekilde hizmet edeceğimizi belirtmiştik. Çöp projelere para harcamadan, insan sağlığı ve insan hayatını önceleyen işlere imza atacağımızı, kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağımızı ifade etmiştik. Ankara’nın tarımına, sanayisine, altyapısına, turizmine, kültürüne ve sanatına iz bırakacak işlere imza atacağımızı söylemiştik.

Tüm bunların ardından, milletimiz bize Ankara’ya beş yıl hizmet etme görevini vermişti. Beş yıllık süreçte eski dönemde olduğu kadar köprüler, kavşaklar, alternatif yollar yaptık. Altyapıda eski döneme oranla iki kat daha fazla yatırım gerçekleştirdik. 25 yılda yapılan yeşil alanı biz beş yılda kentimize kazandırdık. Belediyeye ait hiç kreş yoktu, 25 tane açtık... Hiç teknoloji merkezi yoktu, 5 tane açtık… 2013 yılından beri hiç otobüs alınmamıştı, 416 adet aldık… Mola evleri, spor tesisleri, kütüphaneler, yeni aile yaşam merkezleri açtık.

AŞTİ’yi, balık halini, yıllardır kullanılamaz halde duran Altınpark Yüzme Havuzunu yeniledik.  Başta Ulus bölgesi olmak üzere, tarihi ve kültürel alanda Ankara’ya on  yıllarca hizmet edecek restorasyon ve yenileme çalışmaları gerçekleştirdik. Kırsal kalkınma alanında Türkiye’nin yerel bazda en kapsamlı programını Ankara’da uyguladık. Ülkemize ve yerel yönetimlere rol model olan bu çalışmamız ile tarımın, çiftçinin ve üretimin yanında olduk.

Türkiye’de ilk olan doğal gaz desteği ile evlatlarımızı üşütmedik… Türkiye’de ilk olan aylık et desteği ile onları proteinsiz bırakmadık… Kırtasiye, sınav ücreti ve servis desteği ile eğitimlerinde yanlarında olduk… 918 köye internet bağlatarak pandemide uzaktan eğitim almalarını sağladık. SMA testleri, çocuk tarama testleri ve yeni başladığımız diyabet sensörü dağıtımı ile evlatlarımız doğumundan itibaren yanlarında olacağımız bir sistem kurduk.Öğrenci abonmanı ile Türkiye’nin en uygun öğrenci ulaşımını Ankara’da uyguladık. Öğrenci evlerinde su ücretlerine yüzde 50 indirim yaptık.

Bir Belediye Başkanı kentin annesi, babası, abisi, kardeşidir… Nasıl evimizde bir sorun olduğunda onu hissedip müdahale ediyorsak, kentte bir sorun olduğunda da onu evinde olmuş gibi hissedip müdahale etmek belediye başkanının görevidir.

Yurt sorunu yaşanırken görmezden gelip “bu hükümetin sorunu” diyebilirdik. Hayır… Bir gece tüm işi gücü bırakıp binlerce öğrencimiz için harekete geçtik… Onlara yuva olduk, aş olduk, umut olduk… Ankara’da tek bir öğrencimizi dışarıda bırakmadık.

Aynı şekilde, 10 bin lira ile geçinmeye mahkum bırakılan emeklilerimiz için de “bu hükümetin sorunu” diyebilirdik. Hayır… Biz yine harekete geçtik… Sosyal yardım alma şartlarını taşıyan ve şu anda sayısı 35 bini geçen emeklilerimize her ay 1000 TL genel destek ödemesi, 500 TL doğal gaz ödemesi ve 400 TL et desteğinde bulunurken, son iki ayda da 2'şer bin lira destekte bulunduk.

Tüm bunları yaparken kimseyi rencide edecek, insan onuruna aykırı bir görüntü de vermedik. Gıda kolisi dönemini bitirdik. Alan elin veren eli görmediği, hem inancımıza uygun hem de uygar bir sistem olan Başkent Kart ile bunu gerçekleştirdik. Başkent Kart ile aynı zamanda tek bir tüccarı zengin etmek yerine destek ekonomisinin Ankara’nın tüm esnafına eşit şartlarda paylaştırılmasını sağladık."

Başkentin Belediye Başkanı olma onurunu ve bu ağır sorumluluğu hiç unutmadan beş yıl boyunca Ankaralılara hizmet ettiklerini ifade eden Yavaş, pandemi dönemi başta olmak üzere depremde, selde, yangında ve tüm afetlerde milletin yanında en önde koşan kurum haline geldiklerini belirtti. 

" Türkiye’de bir ilke imza attık"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı;

Zaman zaman bizim yardımlarımızı küçümseyenler oldu. Zaman zaman bu Meclis’te hakaretlere uğradık. Beş yıl boyunca iftiralar hiç eksik olmadı. Bu söylemler ve tavırlar, halkta karşılık bulmamasına rağmen ısrarla bundan vazgeçilmedi. Hatırlarsınız, “doğrudan temin yöntemiyle adrese teslim ihalelerin oranı yüzde 80” diyerek haber dahi yapıldı. Belediye şirketlerinden Belediye’ye personel alımı konusunu katarak yaptıkları bu kadük hesabı, halkın aklıyla alay edercesine gerçekmiş gibi anlattılar. Kendi belediyelerinde de işçi alımlarının bu şekilde yapıldığını bildikleri halde bunu söylemekten asla vazgeçmediler.Ankara Büyükşehir Belediyesinde eski dönemde açık ihale oranı ortalama yüzde 55 iken bizim dönemimizde bu oran ortalama yüzde 72,2 oldu… Eski dönemde ihalelere ortama katılımcı sayısı ortalama 2 iken bizim dönemimizde ortalama 10 oldu… Eski dönemde kırım oranı ortalama yüzde 14 iken bizim dönemimizde ortalama yüzde 22’ye yükseldi… Ve eski dönemde, canlı yayınlanan ihale sayısı 0 iken bizim dönemimizde, ne mutlu ki en büyük projelerimizden birisidir, 4000’in üzerinde ihaleyi canlı yayınlayarak Türkiye’de bir ilke imza attık.

"Millet iradesinin terazisinden de alnımız ak ve başımız dik çıktık"

İşte, biz bu şekilde beş yılımızı tamamladıktan sonra en hassas, en doğru, en adaletli ve en kudretli teraziye çıktık. Adaletin simgesi o terazinin adı, 2024 yerel seçimleriydi…Yaptığımız projeler ve uyguladığımız Belediyecilik ile nasıl sokaklarda alnımız ak, başımız dik yürüyebildiysek, çok şükür ki millet iradesinin terazisinden de alnımız ak ve başımız dik çıktık. Çalışmalarımız, hizmetlerimiz, yönetim anlayışımız ve yaklaşımımız ile beş yılda ortaya çıkan asıl faaliyet raporu, belediye meclis üyeleri tarafından değil, bu kez milletimizin ta kendisi tarafından oylandı ve rekor oyla onaylandı. Yüzde 60’ın üzerindeki rekor oy oranımız, ilçe belediye başkanlıklarındaki başarımız, Meclis çoğunluğumuz ve rakibimizle aramızdaki yaklaşık 30 puanlık fark, Yüce Türk Milleti’nin aklının ve duygularının vesikası, bizim ise onur nişanemiz oldu. Artık seçim bitmiş, halk kararını vermiştir. Parti ayırt etmeksizin 25 ilçemizin tamamına elimizi uzatıyoruz. El ele verip, kentimizi kavgayla değil huzurla besleyen, kimseyi ayırmadan hizmet eden, siyasi görüşlerimizi bir kenara koyarak 6 milyon Ankaralının tamamı için çalışan bir sistemi hep beraber inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.İyiliğin, dürüstlüğün ve milletimiz için çalışma iradesinin partiler üstü bir duygu olduğunu ve buradaki çoğunluğun aynı duygulara sahip olduğuna da yürekten inanıyorum…Bu duygularla, Faaliyet Raporu görüşmelerimizin hayırlı olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134337/abbnin-faaliyet-raporu-onaylandi-baskan-mansur-yavastan-rapor-oncesi-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.