Türkiye, Afrika’dan gelen çöl tozunun etkisine girmeye başladı

Türkiye, Güney Afrika'dan gelen çöl tozunun etkisi altına girmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, çöl tozunun özellikle yarın ve cumartesi günü Güneydoğu Anadolu ve Batı Akdeniz bölgelerinde etkili olması bekleniyor.
Afife Kaya
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 23:12
Türkiye, Afrika’dan gelen çöl tozunun etkisine girmeye başladı

Türkiye, Güney Afrika'dan gelen çöl tozunun etkisine girmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, Afrika kıtasından gelen güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozunun ülkemizi etkisi altına alması bekleniyor.

Yarın için yapılan bir haftalık tahmin haritasında özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yoğun bir toz taşınımının beklenildiği görülüyor. Cumartesi günü ise Batı Akdeniz Bölgesi'nden yurda kuvvetli lodos ve güneyli rüzgarlarla gelecek olan toz taşınımının Antalya, Burdur ve Isparta başta olmak üzere İç Anadolu Bölgesi'nin birçok yerinde kuvvetli yağış ve rüzgarla birlikte etkili olması öngörülüyor. Tahmin haritasında, pazar günü ise toz taşınımının etkisini kaybedeceği belirtiliyor.

Burdur'un Bucak ilçesi ve kent merkezinde çöl tozunun etkili olmaya başlamasıyla birlikte kentin tozla kaplandığı görüntülendi. Ayrıca, Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi.

Meteoroloji Burdur İl Müdürlüğü yetkilileri, özellikle astım ve bronşit gibi solunum yolu rahatsızlığı bulunan vatandaşların yarın ve cumartesi günü zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamaları, dışarı çıkmaları gereken durumlarda ise maske kullanmaları konusunda uyarılarda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134356/turkiye-afrikadan-gelen-col-tozunun-etkisine-girmeye-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.