Konstantinos Tzolakis kimdir?

Süper Lig kulübü Olympiacos'ta kaleci olarak oynayan Yunan profesyonel futbolcu Konstantinos Tzolakis kimdir?
Suat Mutlu
|
19 Nisan 2024, Cuma - 13:40
Konstantinos Tzolakis kimdir?

Konstantinos Tzolakis, 8 Kasım 2002 doğumlu Yunan profesyonel bir futbolcudur. Kaleci olarak görev yapmaktadır ve Super League kulübü Olympiacos için forma giymektedir.

Kariyer Tzolakis, senior kariyerine 2019'da başladı ve ilk maçına Kupadaki yarı finalde PAOK karşısında çıktı. Bu maçta tam süre oynadı ancak Olympiacos 3-2 mağlup oldu. Tzolakis, ligin ilk maçına Aris'e karşı çıktı ve 78. dakikada Bobby Allain'in yerine oyuna dahil oldu. Sonraki maçı kulüp için çok önemliydi çünkü Olympiacos'un ana kalecisi Jose Sa sakatlandığı için Tzolakis, AEK Atina'ya karşı başlayan onbirde Sa'nın yerine geçmek zorunda kaldı. Tzolakis, bazı önemli kurtarışlar yaparak ve kalesini temiz tutarak Olympiacos'un AEK'yi 1-0 mağlup ederek şampiyon olduğu Kupa finalinde oynadı.

7 Ekim 2020'de yetenekli kaleci, Olympiacos ile 2024 yazına kadar uzanan yeni bir sözleşme imzaladı, ancak transfer ücreti açıklanmadı.

Takip eden sezon Tzolakis, genellikle Olympiacos'un 3. tercih kalecisiydi, ancak yine de toplamda 6 maça çıkmayı başardı; 5 lig maçı ve 1 Kupa maçı (Aris'e karşı). İki kez Asteras Tripolis'e karşı kalesini temiz tutmayı başardı.

21 Temmuz 2021'de Tzolakis, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. eleme turunda Neftchi Baku'ya karşı yaptığı Avrupa kariyerindeki ilk maçında kritik bir kurtarış yaparak ve kalesini temiz tutarak takımının evinde 1-0 galip gelmesini sağladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134415/konstantinos-tzolakis-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.