Naci Görür: Bu bölge çok ciddi deprem riski altında

Hatay İskenderun’da deprem üreten kaynakların birden fazla olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Naci Görür, “Kimi kent vardır sadece deprem kaynağı bir tanedir, sizin öyle değil. Sizin hem doğunuzda, kuzeyinizde var hem batınızda var, hem denizde var. Birden fazla İskenderun’u tehdit edecek deprem kaynağı var. Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesi. Burası deprem üretecek, mahkumdur üretmeye" dedi.
Afife Kaya
|
19 Nisan 2024, Cuma - 21:43
Naci Görür: Bu bölge çok ciddi deprem riski altında

Hatay'ın İskenderun ilçesinde gerçekleşen depremlerin kaynaklarını inceleyen ve bu konuda uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Naci Görür, bölgede yaşanan deprem riskine dikkat çekti. İskenderun'da deprem oluşumuna sebep olan kaynakların birden fazla olduğunu belirten Prof. Dr. Görür, bu durumun ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Görür, depremin ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak, "Eğer işi ciddiye alırsak, İskenderun'u depreme dayanıklı hale getirebiliriz. Bunu başarmak için merkezi yönetim, yerel yönetim ve halk birlikte hareket etmelidir." dedi.

İskenderun'un deprem riskine değinen Prof. Dr. Görür, şu açıklamalarda bulundu: "İskenderun'da deprem üreten kaynakların birden fazla olması önemli bir gerçektir. Bu bölge çok ciddi bir deprem bölgesidir. Burası deprem üretecek ve üretmeye mahkumdur. Hem Doğu Anadolu'dan hem de ölü deniz fayından etkilenebilir. Bu nedenle, İskenderun'da alınması gereken önlemler büyük bir titizlikle ele alınmalıdır."

Prof. Dr. Görür ayrıca İskenderun Sahili'nde yaşanan çökme ve alınması gereken önlemlerle ilgili olarak da önemli açıklamalarda bulundu. "Gerçek problemi görebilmek için bölgede detaylı araştırmalar yapılmalı ve haritalama çalışmaları yapılmalıdır." diyen Prof. Dr. Görür, belediyelerin ve yerel yönetimlerin bu konuda önemli rol oynadığını belirtti.

Özellikle deprem sonrası yapılaşma konusunda da uyarılarda bulunan Prof. Dr. Görür, "Halkın eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılacakların belirlenmesinde önemlidir. Belediyeler, depreme dayanıklı binaların tespiti ve güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yapmalıdır." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134480/naci-gorur-bu-bolge-cok-ciddi-deprem-riski-altinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.