Kulüpler Birliği’nden TFF’ye çağrı

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye erken seçim çağrısında bulundu.
Afife Kaya
|
19 Nisan 2024, Cuma - 23:09
Kulüpler Birliği’nden TFF’ye çağrı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yapılan çağrıda, Kulüpler Birliği, 18 Temmuz'da yapılması planlanan seçimli genel kurulun haziran ayının ilk haftasına çekilmesini talep etti.

Açıklamada, liglerin mayıs ayında sona erdiği ve haziran ayında yeni futbol sezonunun başladığı hatırlatılarak, kulüplerin mali takviminin 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında olduğu vurgulandı. Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'nda yapılması gereken değişikliklerin bu takvime uygun olarak yapılmasının kaçınılmaz olduğu ifade edildi.

Yeni seçilecek yönetimin kendi bakış açısı ve ilkelerine uygun kurullar oluşturması gerekliliği üzerinde durulan açıklamada, yeni sezon başlangıcına kadar makul bir zaman dilimi tanınması gerektiği belirtildi. Yeni yönetimin, seçildikten sonra liglerin başlama tarihine yetişmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

Ayrıca, transfer dönemlerinin, lig statülerinin, A takım listelerinin ve futbolcu uygunluklarının yeni yönetim tarafından hazırlanmasının fiilen mümkün olmadığı ifade edildi. Yeni sezon için yapılacak hakem klasman atamalarının da yeni seçilecek yönetim kuruluna bırakılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, TFF Ana Statüsü, talimatlar, lig ve kupa statülerinin maddi gerçekliğe uygun olarak detaylı araştırma ve futbol paydaşlarıyla bilgi alışverişi neticesinde hazırlanması gerektiği vurgulandı.

Son olarak, 2024-2025 sezonu TFF bütçesinin mevcut yönetim kurulu tarafından belirlenmesinin, seçilecek yeni yönetimi etkileyebilecek kararların alınma ihtimalinin olduğu belirtildi. Ülke futbolunun içerisinde bulunduğu durumun kritik olduğu ve haziran ayı başında TFF Seçimli Genel Kurulunun yapılması gerektiği de vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134500/kulupler-birliginden-tffye-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.