Gürcan Bilgiç: Fenerbahçe taraftarı çıngar çıkarır

Sabah Gazetesi Spor Yazarı Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe’nin harcama limitlerine rağmen transfer sezonuna agresif şekilde girdiğini belirterek, “Gökhan Gönül ,Caner Erkin , Filip Novak, Mert Hakan Yandaş… Bunlar bu ligin deve dişi oyuncuları .Ve 11 Eylül geldiğinde federasyon ben bunlara lisans vermiyorum dediğinde o Fenerbahçe taraftarı yerinde durur mu sence? Çıngar çıkar çıngar.” dedi.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2020, Salı - 18:57
Gürcan Bilgiç: Fenerbahçe taraftarı çıngar çıkarır

Gürcan Bilgiç, Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Fenerbahçe’ye 18 milyon Euro limit tanıdığına işaret eden Bilgiç, bunun geçen sezonun da altında olduğunu ifade etti.

BU HARCAMA LİMİTİ FENERBAHE’YE “SEN KÜME DÜŞMEMEYE OYNA” DEMEK

Fenerbahçe Kulübü Başkanı’nın 3.senesini yaşadığına işaret eden Bilgiç, 2020 haziran ayında da kongre yapılacağını hatırlattı.

Bilgiç, “İlk iki senesi çok kötü geçmiş o da hamle yapmak istiyor, şampiyonluğu oynamak isteyen bir kulübe denildi ki sen küme düşmemeye oyna. Çünkü 18 milyon Euro  şu anki Fenerbahçe’nin hiç transfer yapmasa ,Erol  Bulut’u getirmese bile şuan ki kadrosundan adam göndermek zorunlu bırakacak bir rakam. Yani realist gerçek bir rakam değil.” dedi.

FEDERASYON FENERBAHÇE’NİN TRANSFERLERİNE LİSANS VERMEZSE “ÇINGAR” ÇIKAR

Fenerbahçe transfer sezonuna agresif bir giriş yaptığını belirten Bilgiç, Futbol Federasyonu’nun bu isimlere lisans çıkarmama ihtimalinin yaratabileceği tehlikeye dikkati çekti.

Bilgiç şöyle dedi:

“Gökhan Gönül ,Caner Erkin , Filip Novak, Mert Hakan Yandaş, bunlar bu ligin deve dişi oyuncuları .Ve  11 Eylül geldiğinde federasyon ben bunlara lisans vermiyorum dediğinde o Fenerbahçe taraftarı yerinde durur mu sence çıngar çıkar çıngar. Bak çok ciddi çıngar çıkar. Futbol aslında futbol değildir deniyor ya, yani o noktaya dikkat etmek lazım. Yani Fenerbahçe, buna  Galatasaray’ı ,Beşiktaş’ı  Trabzonspor’u da katabiliriz, bunlar aslında futbol kulüpleri değildir. Bunlar ciddi STK’lardır. Sivil toplum kuruluşlarıdır. Ve bu ülkenin dinamiklerinde rol sahibidir. Yani bu takımların kadın şiddeti konusunda, çocuk istismarı konusunda ya da ekonomi konusunda alacağı bir tavır tüm Türkiye’yi etkileyecek, tüm Türkiye’de fikir uyandıracak ya da dayanışma yaratacak bir hareket haline gelebilir. Böyle değerlendirmek lazım. Sen böyle bir kulübe diyorsun ki ‘transfer yapamazsın’. Başka? ‘Elindeki oyuncuları da satacaksın’. Başka? ‘İstersen küme düş’ diyorsun. Yapamazsın bunu.”

BANKALAR BİRLİĞİ ANLAŞMASI KULÜPLERİN KAYYUMUN ELİNE GEÇMESİ İLE SONUÇLANABİLİR

Gürcan Bilgiç, borçlarını yapılandırması için Fenerbahçe’den imzalaması istenen  Bankalar Birliği anlaşmasının arkasında da büyük tehlike olduğunu dile getirdi.

Bilgiç, “Yani Bankalar Birliği anlaşması kulüpleri kayyum atamasına kadar götürecek maddeler içeren çok ciddi yaptırımlar taşıyan bir anlaşma. Çünkü siz onlarla oturuyorsunuz.  Ben sana şu paraları ödeyeceğim diyorsunuz. Daha doğrusu tüm muhasebenizi Bankalar Birliğine emanet ediyorsunuz. O gelen gelirlere göre Gökhan Gökyıldırım ,Gürcan Bilgiç gibi neyse yani ödemelerini ayarlıyor.Ama temerrüt olduğu an yani bu paraları bankaya ödeyemediğiniz anda kayyum atamasına kadar gidiyor. Bunlar borsaya açık kulüpler ve bunların yüzde 51 hissesi en az dernek tarafından olmak zorunda. Yani anonim şirkette yüzde 49 ama yönetim dernek bölümünde zorunda. Bu borçlar ödenmediği zaman o yüzde 51 de satışa çıkar Gökhan. Satışa çıktığı zaman da parası olan yatırım yapmak isteyen bir fon, bir iş adamı yada başka bir dinamik gelir Fenerbahçe’yi , Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı satın alır. Trabzonspor’u  ya da Kayserispor’u,  A.Ş (Anonim Şirketi ) oldukları için…  Ve bundan sonra ‘sahipli kulüpler’ olarak yollarına devam ederler. Bu doğru formüldür diyen olabilir. Yani futbolun kurtuluşu burada diyenler de olabilir.” ifadelerini kullandı.

UZMANLAR KAYYUM UYARISI YAPIYOR

Sabah Gazetesi Spor Yazarı Gürcan Bilgiç, Futbol Federasyonu Başkanı’nın toplantıda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a hitaben “Ben olsam Bankalar Birliği ile anlaşmayı imzalar takımı da geçen sezon şampiyonluğa oynatırdım” şeklindeki sözlerini de Ankara Masası’na şöyle yorumladı:

“Bankalar birliğiyle 3 büyük kulüp anlaştı. Beşiktaş , Galatasaray Trabzonspor… Doğru mu? Hangisi şampiyon oldu? Başakşehir oldu. Yani bu da bir garanti değil. Yani bizler iş adamı değiliz, ben iş adamı değilim. Benim bunlara aklım ermez. Ama bu kulüpleri holding patronları yönetiyor. Ben burada Fenerbahçe başkanının kararına saygı duyuyorum. Diğerlerinin de kararına saygı duyuyorum. Ama dediğimiz gibi mali müşavirler, futbol ekonomisiyle ciddi ilgilenen isimler, sayılara daha hakim daha iyi hesap yapabilen isimler 2 sene sonra ana para ödemeleri geldiğinde bütün bu anlaşmayı imzalayan kulüpler temerrüde düşecek dedi. Yani taahhütlerini yerine getiremeyeceklerini, dolayısıyla anlaşma maddelerinde yer alan kayyum yönetimin Bankalar Birliğinin atadığı bir kişinin eline geçmesi gibi bir durumla karşılaşabileceklerini söylüyorlar.”

FENERBAHÇE YAPTIRIM TEHDİDİNE RAĞMEN BİLDİĞİ YOLDA YÜRÜMEYE KARARLI

Gürcan Bilgiç, yaptırım tehditlerine rağmen Fenerbahçe yönetiminin harcama limitlerine uymayacağını söyledi.

Bilgiç, “Bekleyeceğiz 11 Eylül’ü bekleyeceğiz. Ama benim gördüğüm, anladığım Fenerbahçe yönetimi bu yönde çok kararlı. Gerekirse yaptırımları, neydi en büyük yaptırımları? 3 puan silme. Oraya kadar gidecekler. “Sil kardeşim diyecekler. Ben takımımı oluşturacağım, ben bu takımın içinde yer alacağım” Yani oraya kadar götürmekte kararlı anladığım kadarıyla…” şeklinde konuştu.

Gürcan Bilgiç’in futbol gündemini belirleyecek bomba açıklamalarının tamamı bir tık ötede…

http://www.ankaramasasi.com/haber/60704/gurcan-bilgic-fenerbahce-taraftari-cingar-cikarir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.