Alison Eastwood kimdir?

Amerikalı film yönetmeni ve oyuncu olan Alison Eastwood kimdir?
Barış Yılmaz
|
21 Nisan 2024, Pazar - 14:53
Alison Eastwood kimdir?

Alison Eastwood, 22 Mayıs 1972'de Santa Monica, California'da Margaret Neville Johnson ve Clint Eastwood'un çocuğu olarak doğdu. Bir erkek kardeşi olan Kyle ve altı tane bilinen babasından yarı kardeşi vardır: Laurie, Kimber, Scott, Kathryn, Francesca ve Morgan.

Eastwood, Monterey, California'daki Santa Catalina Okulu'na ve Pebble Beach'teki Stevenson Okulu'na gitti. UC Santa Barbara'ya devam etti ancak mezun olmadı.

Kariyer Eastwood çocukluk ve ergenlik yıllarında bazı profesyonel oyunculuk rolleri aldı ve yedi yaşında Bronco Billy (1980) filminde kamera önüne çıktı. 1984 yapımı gerilim filmi Tightrope'daki oyunculuğu bir Genç Sanatçı Ödülü adaylığı kazandı. Ayrıca Paris'te podyum ve dergi modelliği yapmış, birçok Avrupa moda dergisi ve Vogue (ABD baskısı) için poz vermiştir. Şubat 2003 sayısında Playboy dergisinde çıplak pozlar vermiştir.

O zamandan beri Eastwood yeniden ekranlarda yer almıştır. Filmlerdeki kredileri arasında, babası Clint Eastwood'un Absolute Power (1997) filminde "Sanat Öğrencisi" olarak, Midnight in the Garden of Good and Evil (1997), Just a Little Harmless Sex (1998), Black and White (1999), Friends & Lovers (1999), If You Only Knew (2000), Power Play (2002), Poolhall Junkies (2003), I'll Be Seeing You (2004), Once Fallen (2010) ve The Mule (2018) yer almaktadır.

Kendi giyim markası olan Eastwood Ranch Apparel'ı bulunmaktadır. Ayrıca kar amacı gütmeyen bir hayvan refahı organizasyonu olan Eastwood Ranch Vakfı'nın da kurucusudur.

Küçük ekranda Nat Geo Wild TV programı Animal Intervention'da yer aldı. Ayrıca, bir heykeltraşın kız arkadaşlarından biri olarak Chainsaw Gang adlı reality TV dizisinde yer aldı. Bu heykeltraş Stacy Poitras'dır ve Eastwood, Poitras ile 15 Mart 2013'te evlenmiştir.

Eastwood'un Midnight in the Garden of Good and Evil'da bir kısmını seslendirdiği "Come Rain or Come Shine" şarkısı, filmin soundtrack'ine dahil edilmiştir.

Eastwood, Bill Skarsgård, Paula Malcomson ve Claire van der Boom'un rol aldığı romantik drama filmi Battlecreek'i (2017) yönetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134740/alison-eastwood-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.