CHP Lideri Özel, Erdoğan ile görüşme için tarih verdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme planladıklarını açıkladı. Özel, bu görüşmede anayasa değişikliği konusunu ele alacaklarını ve mevcut anayasaya uymamanın değiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Afife Kaya
|
23 Nisan 2024, Salı - 18:53
CHP Lideri Özel, Erdoğan ile görüşme için tarih verdi

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, “Sayın Cumhurbaşkanımızla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz kendilerinden randevuyu talep edeceğiz.” dedi.

Özgür Özel, “Anayasa’yı değiştirelim demesi için birisinin, değiştireceğiniz anayasaya uymak için değiştireceksiniz değil mi? Uymamak için değiştirilir mi? Önce uyduğunuzu görmemiz lazım. AİHM kararlarına uymamak, AYM kararlarına uymamak, birinci derece mahkemesini ezdirmek Meclis’e AYM kararı hilafında buyruk yollamak onu uygulatmak… Anayasa ayaklar altında. İkimiz de gündemlerimizi konuşacağız ama bir şey ‘uymamak için’ değiştirilmez. Önce mevcudu uygulayın onu görelim” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’tan dönüş yolunda uçakta soruları yanıtlamış, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP Genel Başkanı Özgür Özel de gelecek dönemi konuşmak için sizden bir randevu talep edeceğini söylemişti. Randevu talebi geldi mi? Özür Özel’den bu konuşma ve sonrasında yeni Anayasa konusunda CHP’yle uzlaşma olur mu?” sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Şu anda herhangi bir resmi randevu talebi almış değiliz. Ancak böyle bir talebin olabileceğini göz önünde bulunduruyoruz. Dünya genelinde birçok alanda hızlı değişimler yaşanıyor. Sosyal yapılar, teknolojiler, iklimler ve daha pek çok alan sürekli olarak değişiyor. Bu değişime ayak uydurabilmek için Türkiye'nin, eski darbe ruhunu yansıtan anayasa metninden kurtulup yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

Bu nedenle, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu değişime destek verebileceğine inanıyorum. Eğer bu görüşme gerçekleşirse, anayasa konusu elbette görüşme gündemimizin bir parçası olacaktır. Ayrıca, Meclis Başkanımızın da liderlerle yapacağı görüşmelerde bu konuları ele alacağına dair bir niyeti olduğunu biliyorum. Ben de mevcut anayasa metninin yetersiz olduğunu düşünüyor ve liderler olarak bu konuyu ele almanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Sayın Özel'in ziyareti gerçekleşirse, kendisiyle bu konuları konuşarak bu adımı atmamızın doğal bir adım olacağını düşünüyorum. Türkiye'nin Yüzyılı vizyonumuzun önemli bir parçası olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak çalışmaktan ve çaba sarf etmekten geri durmayacağız. Milletimize yeni ve demokratik bir anayasa sunana kadar çabalarımızı sürdüreceğiz."


http://www.ankaramasasi.com/haber/2135103/chp-lideri-ozel-erdogan-ile-gorusme-icin-tarih-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.