Ticaret Bakanlığından yeni adım: Ambalajlarda tavsiye fiyat

Ticaret Bakanlığı'nın başlattığı çalışmalarla, fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ambalaj üzerine tavsiye fiyatlarının eklenmesi planlanıyor. Üçlü bir komisyon tarafından belirlenecek olan bu fiyatlar, üretici, toptancı ve perakendecilerin iş birliğiyle Ticaret Bakanlığı'ndan onay alacak ve ürün ambalajlarına basılacak.
Afife Kaya
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 21:42
Ticaret Bakanlığından yeni adım: Ambalajlarda tavsiye fiyat

Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ambalaj üzerine fiyat yazılması uygulaması gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu durum düşünülebilir" dedi. Ticaret Bakanlığı'nın da bu yönde çalışmalarına başladığı belirtiliyor.

Ticaret Bakanlığı'nın konu üzerinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında üretici, toptancı ve perakendecilerle iş birliği içinde olduğu ifade ediliyor. Ambalaj üzerine fiyat etiketi belirleme sürecinde üçlü bir komisyonun rol alması planlanıyor ve bu komisyonda bakanlık yetkililerinin de yer alması öngörülüyor.

Belirlenecek olan fiyatlar, "tavsiye fiyatı" olarak adlandırılacak ve üretici, toptancı ve perakendeci tarafından maliyet ve kâr eklenerek belirlenecek. Ticaret Bakanlığı'ndan onay alınacak olan bu fiyat, ürünlerin ambalajlarına basılacak ve üretim tarihiyle birlikte tüketicilere sunulacak.

Sabah gazetesinin haberine göre, bu uygulama ile ürünlerin ambalajlarında yer alacak olan fiyatlar sayesinde tüketiciler, önceden daha ucuza alınmış bir ürünün yüksek fiyattan satışının önüne geçebilecekler. Ayrıca, stokçuluğun da önlenmesi hedefleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135278/ticaret-bakanligindan-yeni-adim-ambalajlarda-tavsiye-fiyat
Etiketler: ambalaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.