İspanya yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor!

İspanya'da yolsuzluk skandalı, Başbakan Pedro Sanchez'in eşi Begona Gomez'e yönelik iddialarla gündeme geldi. Sanchez, eşi hakkındaki bu iddiaların ardından Pazartesi günü vereceği karara kadar kamu görevlerini askıya aldığını açıkladı.
Kaynak: AA
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 23:06
İspanya yolsuzluk iddiaları ile çalkalanıyor!

İspanya'nın siyasi gündemi, Başbakan Pedro Sanchez'in eşi Begona Gomez hakkındaki yolsuzluk iddialarıyla çalkalanıyor. Sanchez, Pazartesi günü vereceği karara kadar kamu görevlerini askıya aldığını açıkladı. İspanya halkı, bu son gelişmelerle birlikte ülkenin geleceği hakkında kaygılarını dile getiriyor.

Yolsuzluk iddiaları, "temiz eller" anlamına gelen Manos Limpias isimli bir oluşumun şikayeti üzerine ortaya çıktı. Mahkemenin ön hazırlık aşamasında olduğu belirtilen soruşturma, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in eşi Begona Gomez'in de adının geçtiği öğrenildi. İddialara göre, Gomez, başbakan eşi sıfatıyla nüfuzunu kullanarak bir yüksek lisans kursuna sponsor buldu.

Sanchez, yaptığı ilk açıklamada "Her şeye rağmen, ülkemde adalete hâlâ güveniyorum" ifadelerini kullandı. Ancak daha sonra, hükümetin geleceği konusunda düşünmesi gerektiğini belirterek, kararını 29 Nisan Pazartesi günü açıklayacağını söyledi. Bu süre zarfında kamu görevlerini askıya aldığını vurguladı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2135300/ispanya-yolsuzluk-iddialari-ile-calkalaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.