Getir, finansal zorluklarla boğuşan n11'i satmayı düşünüyor

Reuters'ın iddiasına göre uzun süredir mali yapılanmalarla boğuşan Getir, online alışveriş platformu n11'i satmayı düşünüyor.
Afife Kaya
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 21:10
Getir, finansal zorluklarla boğuşan n11'i satmayı düşünüyor

Uzun bir süredir finansal zorluklarla mücadele eden Getir'in, online alışveriş platformu n11'i satmayı düşündüğü açıklandı. COVID-19 salgını sırasında hızla büyüyen ve önemli yatırımcıların dikkatini çeken Getir, iki yıl önce Batı Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyete geçerek 12 milyar dolarlık bir değerleme elde etmişti.

Ancak salgının etkisinin azalması ve insanların fiziksel alışverişe dönmesiyle birlikte yüksek kar marjları azaldı ve bu pazarlara yapılan yatırımların maliyetlerinin karşılanması zorlaştı.

Bir kaynağa göre, "Yatırımcılarla birçok seçenek üzerinde tartışılıyor. Ancak, tartışılan her seçeneğin gerçekleşeceğini garanti edemeyiz. Bu seçeneklerden biri de n11'in satılması."

Getir yöneticileri ise konu hakkında henüz bir yorum yapmadılar.

Getir, 2022'de Türkiye'deki enflasyon baskıları nedeniyle çalışanlarının %14'ünü işten çıkardı. Bir yıl sonra ise Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz pazarlarından çekilerek faaliyetlerini Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD ile sınırladı.

İkinci bir kaynak ise, "Çıkış yolları aranıyor. Seçenekler değerlendiriliyor ve n11 de bu seçeneklerden biri" şeklinde konuştu ve hangi kararın alınacağının belirsiz olduğunu ekledi.

Getir, 2022'nin başlarında n11'e ortak olmuş ve kalan hisseleri Doğuş Grubu ve Güney Koreli SK Planet'ten satın almıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135444/getir-finansal-zorluklarla-bogusan-n11i-satmayi-dusunuyor
Etiketler: getir N11
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.