Koton’un halka arzında talep toplama yarın başlıyor

Koton, halka arz sürecine giriş yapıyor. İş Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğindeki konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek talep toplama işlemi, 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Şirketin halka arz fiyatı pay başına 30,50 TL olarak belirlendi ve halka arzın büyüklüğü 4 milyar 166 milyon 300 bin TL olması bekleniyor. CEO Bülent Sabuncu, şirketin büyüme stratejilerinde halka arz gelirlerinin önemli bir rol oynayacağını belirtti.
Afife Kaya
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 18:11
Koton’un halka arzında talep toplama yarın başlıyor

Koton, halka arz sürecine adım atıyor. "KOTON" koduyla İş Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek talep toplama işlemi, 30 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Şirketin halka arz fiyatı pay başına 30,50 TL olarak belirlendi ve şirketin yüzde 16,5’i halka arz edilecek. Tüm payların satılması durumunda halka arzın büyüklüğü yaklaşık 4 milyar 166 milyon 300 bin TL olması bekleniyor.

Koton'un CEO'su Dr. A. Bülent Sabuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halka arz gelirlerinin büyük bir kısmını şirketin büyüme stratejilerinde kullanacaklarını ifade etti. Sabuncu, bu gelirlerin yüzde 30 ila 40'ını IT yatırımları, mağaza renovasyonları ve yeni mağaza açılışları için, yüzde 60 ila 70'ini ise ürün alımlarında kullanacaklarını belirtti.

"Yıllık ciro 17,2 milyar TL"

Koton olarak 35 yılı geride bıraktıklarını dile getiren Sabuncu, şirketin büyük bir gelişim gösterdiğini ve bugün 30 ülkede mağaza ağına sahip olduklarını vurguladı. Ayrıca, yıllık 17,2 milyar TL ciroya ulaştıklarını ve 60 milyondan fazla ürün sattıklarını aktardı.

Koton CEO'su Bülent Sabuncu, şirketin önümüzdeki dönemdeki en büyük hedefinin büyümeye devam etmek olduğunu belirterek, yeni mağazalar açmayı ve e-ticaret faaliyetlerini genişletmeyi planladıklarını dile getirdi. Sabuncu ayrıca, Koton'un sektördeki lider konumunu vurgulayarak, uygun fiyatlı modayı müşterilere sunma misyonlarını sürdüreceklerini ifade etti.

Koton'un kurumsal yapısının sağlam olduğunu vurgulayan Sabuncu, halka arzın şirketi daha ileri bir seviyeye taşıyacağını ve markalarına prestij katacağını söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136014/kotonun-halka-arzinda-talep-toplama-yarin-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.