TFF yönetimi, 18 Temmuz'a kadar görevinde kalacağını duyurdu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, hemen seçim isteyenlere zehir zemberek bir açıklamayla sert bir yanıt verirken “18 Temmuz'a kadar görevdeyiz” mesajı verdi.
Ersin Küçükbarak
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 15:26
TFF yönetimi, 18 Temmuz'a kadar görevinde kalacağını duyurdu

TFF internet sitesinden seçim tartışmalarına sert yanıt verdi.

Süper Lig ve 1. Lig Yayın İhalesi'nin ciddi gelir getirecek şekilde tamamlandığı belirtilen açıklamada, harcama limitleri ve yabancı kuralı gibi düzenlemelerin, kulüp menfaatleri doğrultusunda yeniden belirlendiği ifade edildi.

 Açıklamada, yeni sezonla ilgili tüm hazırlıkların da mevcut işleyişi aksatmayacak şekilde, eksiksiz hayata geçirildiği bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yanı sıra kurulların da görev sürelerinin bitmesine üç yıl olduğu hatırlatılan açıklamada, buna rağmen 18 Temmuz'da seçimli genel kurul kararı alındığına işaret edildi.

Açıklamada, bütün bunlara karşın, tarihinde ilk kez eleme grubunu lider tamamlayarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan A Milli Takımının turnuva öncesi hazırlıklarını aksatma ihtimalini  hiçe sayan bazı kulüp yöneticilerinin, tam da Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başlayacağı tarihlerde seçimli genel kurul yapma yönündeki ısrarlı çabalarının hayretle izlendiği vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Abesle iştigalden daha fazlası değildir"


“Birincil önceliğimiz her koşulda ay-yıldızlı formadır"


 "Gayemiz, TFF'de adil ve rekabetçi bir seçim ortamı oluşturmaktır"


İmza vermeyenlere teşekkür


Açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonuna Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında ısrarla acele seçim yaptırmaya çalışılmasının hedefinin TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu olmadığı örüşü dile getirildi.

“Tüm Türkiye'nin A Milli Futbol Takımımız ile birlikte Avrupa Futbol Şampiyonası'na konsantre olacağı bir dönemde ısrarla acele seçim yapılmasını isteyen azınlığın asıl hedefi ve amacı nedir?" diye sorulan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Yeterli imza toplansa dahi seçimli olağanüstü genel kurul için 60 gün süre geçmesi gerekir”


“18 Temmuz 2024 tarihine kadar görevimizin başındayız”

TFF açıklamasında, futbol camiasındaki diyalog ve iş birliği ortamına zarar vermeye çalışanların girişimlerinin sonuçsuz kalacağının altı çizildi.

Açıklama şöyle devam etti:













http://www.ankaramasasi.com/haber/2136321/tff-yonetimi-18-temmuza-kadar-gorevinde-kalacagini-duyurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.