Haluk Levent'ten Birleşmiş Milletler Toplantısında Filistin'e destek

Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent, Netanyahu’ya tepki gösterdiği Birleşmiş Milletler konferansında İsrail'i zulüm ve insani krizden dolayı kınadı. Son dakikada konuşma metnini değiştiren Levent, katledilen Filistinli çocukların hesabını sordu.
Ersin Küçükbarak
|
10 Mayıs 2024, Cuma - 10:20
Haluk Levent'ten Birleşmiş Milletler Toplantısında Filistin'e destek

Ahbap Derneği Genel Başkanı Haluk Levent, Kenya'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) Sivil Toplum Konferansı'nda bir konuşma yaptı.

Konuşmasına "Buraya bazı proje ve önerilerimi sizinle paylaşmak için gelmiştim” diyen Haluk Levent, sabah önüne çıkan tablo karşısında konuşmasını değiştirdiğini söyledi.

Haluk Levent, İsrail’in Gazze’den sonra refah’a yönelik saldırısına işaret ederek,  “Bu sabah uyandığımda Gazze’de 600 binden fazla çocuğun büyük tehlike altında olduğunu öğrendim” dedi.

Ahbap olarak Gazze’ye insani yardım göndermeyi denemelerine rağmen pek çok engelle karşılaştıklarını aktaran Levent,  100’den fazla Birleşmiş Milletler çalışanının da hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Haluk Levent: “10 binden fazla çocuğun öldürülmesini nasıl haklı görebilirsiniz?”

Haluk Levent konuşmasında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya şöyle seslendi:

Haluk Levent yaptığı konuşmayı X hesabından " İsrail’in Gazze ve Refah soykırımını protesto edeceğiz. Her yerde edeceğiz." notuyla paylaştı.








http://www.ankaramasasi.com/haber/2137705/haluk-leventten-birlesmis-milletler-toplantisinda-filistine-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.