Dervişoğlu'ndan iktidara Dolmabahçe göndermesi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısından konuştu. Kobani davalarında mahkemenin verdiği kararı değerlendiren Dervişoğlu, "Dolmabahçe’de pazarlık edenleri asla unutmayacağız." dedi.
Onur Çetinkaya
|
22 Mayıs 2024, Çarşamba - 11:02
Dervişoğlu'ndan iktidara Dolmabahçe göndermesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun gündeminde Kobani davası, Sinan Ateş ve yargı eleştirisi vardı.

Mahkeme ve yargıya kimsenin güvenemediğini belirten İYİ Parti Lideri,  Hangimiz karakoldan aranınca, adliyeden tebligat gelince, gönül rahatlığıyla yaptığından ve yapmadığından emin olarak oralara gidebiliyor ki? diye sordu.

"Pazarlık edenleri asla unutmayacağız"

Kobani davalarında mahkemenin verdiği karara değinen Dervişoğlu, açılım sürecinde  yaşanan barış bildirisi ve Dolmabahçe görüşmesi üzerinden iktidara hatırlatma yaptı, göndermede bulundu."pazarlık edenleri asla unutmayacağız"

Mahkemenin cezalarla ilgili gerekçeli kararlarını beklediklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı, "Ülkemizi ateşe çevirmek isteyenlere verilen cezaları ayrıca değerlendireceğiz. Ama onlarla Dolmabahçe’de pazarlık edenleri de asla unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

"Ucube sistemden kurtulalım"

Cumhuriyet Hükümet Sistemine eleştiride bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "Gelin erkleri birbirine karıştıran, ülkeyi tek adamın hırslarına ve hevesleri terk eden bu ucube sistemden kurtulmanın yollarını arayalım." dedi.

Dervişoğlu sözlerinin devamında," Tek adam sisteminde Sinan Ateş’in kanıyla iddianame yerine hatır senedi yazan da o senedi cirolayan da yine yargı idi." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139667/dervisoglundan-iktidara-dolmabahce-gondermesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.