Gürsel Tekin "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözüne açıklık getirdi!

"HDP'ye Bakanlık verilebilir" diyen CHP'li Gürsel Tekin, İYİ Parti'den gelen "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" tepkisi sonrası tv100 canlı yayınında sözlerine açıklık getirdi.
Mevlüt Peker
|
06 Eylül 2022, Salı - 00:53
Gürsel Tekin "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözüne açıklık getirdi!

CHP'li Tekin kedisine tepki gösteren İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ve Müsavat Dervişoğlu'nun tepkilerine cevap verdi.

"İYİ Partili arkadaşlarımızın tepkilerini anlamakta zorluk çekiyorum"

Gürsel Tekin, "İYİ Partili arkadaşlarımızın tepkilerini anlamakta zorluk çekiyorum. Birincisi ben bakanlık dağıtan mevki ya da makam değilim. İkincisi Cumhurbaşkanı adayı değilim. Üçüncüsü 6'lı masanın sözcüsü değilim. 600 küsür milletvekili gibi ben de bir milletvekiliyim. Zaman zaman bireysel olarak çok rahatlıkla düşüncelerimi söyleyen bir insanım. Parti içerisinde de parti dışında da eleştiriyi kendisine ilke edinmiş bir insanım. Burada 6'lı masayı ya da herhangi bir siyasi partiyi rahatsız edecek bir tek cümlem yok. Hepinize şunu soruyorum: Bir yıl önce TBMM'de seçim oldu. Siyasetin arkasının önünün bir olması lazım. Tabanımızı, insanımızı yanıltmayalım, yazıktır, günahtır. Bir yıl önce HDP'nin idare amirini kim seçti? Grup Başkanını kim seçti? TBMM Başkanvekilini kim seçti? AK Partili, CHP'li, MHP'li, İYİ Partili tüm vekiller seçti. Niye seçtiniz kardeşim? Madem ki elinizde terörle ilgili bilgiler, belgeler varsa... TBMM'yi temsil ediyor. TBMM'nin idari işlerini idare amirine teslim ediyoruz. Bu ikiyüzlülükten siyaseti kurtarmamız lazım. Bu fırtınaları neden koparıyorsunuz? Madem ki bu hassasiyetiniz var... Yarın kapatılır başka bir şey ama TBMM'de görevi varsa... Seçilen insanlar, anayasal bir engel yoksa, birçok siyasi partide insanlar bakan olabilir. Bunun Millet İttifakı ile, 6'lı masa ile ilgisi alakası nerededir ben bunu çok merak ediyorum." diye sordu.

"Bana had bildirilmesini şiddetle reddediyorum"

Gürsel Tekin, "Ben bir başka partinin insanlarının bana had bildirilmesini şiddetle reddediyorum. Sayın Genel Başkanıma, Sayın Akşener'e olan saygımdan dolayı sesimi çıkarmıyorum. Ne demektir had bildirmek? Bana tek had bildirecek insan var, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurumsal genel başkanıdır. Benim buradaki sorularım çok açık net! Bütün ahali anlıyor. Ben tekrar söylüyorum: Unutmayın ki (HDP’nin) önemli bir seçmen kitlesi var, bu seçmen de gidecek oyunu kullanacak, milletvekili seçecek." ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan'a cevap

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Taju Özcan'ın, “HDP’ye bakanlık verilebilir ne demek? HDP, terör örgütü ile bağını kesti de bizim mi haberimiz yok? Bu söz en hafif tabirle aymazlıktır. Sözlerin parti adına bağlayıcılığı yok biliyorum. Bu yüzden partimizin yetkili kurullarının Gürsel Tekin ile ilgili gereğini yapmasını umuyorum." sözlerine ise CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin şu cevabı verdi:

"Şu anda o şahıs CHP'li değildir. Üyeliği askıya alınmıştır. Tedbirli disipline verildikten sonra üyelik askıya alınır. Bir CHP'linin bana verdiği cevap değildir. Onu da ciddiye almıyorum. Ciddiye alınacak işler var, ciddiye alınmayacak işler var."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1760588/gursel-tekin-hdpye-bakanlik-verilebilir-sozune-aciklik-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.