İYİ Parti’den “Yumruk” kararı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruklu saldırıda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık’a partisi tarafından gerekli cezanın verilmesi gerektiğini söyledi. Dervişoğlu, aksi durumda bütçe görüşmeleri süresince AK Parti grubunun konuşmaları sırasında İYİ Parti grubu olarak Genel Kurul’da olmayacaklarını açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
07 Aralık 2022, Çarşamba - 12:54
İYİ Parti’den “Yumruk” kararı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ün uğradığı yumruklu saldırıyla ilgili, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı düzenledi.

Yaşanan olayın son dönemde bilinçli olarak tırmandırılan gerginliğin geldiği seviyeyi gösterdiğini ifade eden Dervişoğlu, "Meclis'te yaşanan şiddet olaylarında hiç değişmeyen sabit bir taraf vardır. O da Adalet ve Kalkınma Partisi tarafıdır. Her olayın bir yerinde mutlaka Adalet ve Kalkınma Partililer bulunmaktadır. Millet adına milletim haklarını savunan milletvekillerine karşı sözlü ve fiili saldırılar sürekli hale dönüştürülmüştür" dedi.

"Belki de Örs’ü kaybetmiş olacaktık"

Anayasa'nın 83. maddesinin 2. fıkrasına dikkat çeken Dervişoğlu, "Ağır cezayı gerektiren suç üstü hali, yasama dokunulmazlığının istisnalarından birini teşkil eder. Dünkü vahim olayda AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, yapılan bütçe görüşmeleri esnasında öncelaf atmakla başlayıp sonra saldırıya dönüşen bir eylemi hayata geçirmiştir. Kürsü yakınlarında bulunan Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e kürsünün arka tarafından koşarak gelip, büyük bir yüzük bulunan eliyle Örs'e kasten ve vahşice yumruk atmıştır. İYİ Parti milletvekillerinin duruma ani ve yerinde müdahalesi söz konusu olmasaydı belki de saldırgan eylemini tamamlayacak ve Örs'ü kaybetmiş olacaktık." ifadesini kullandı.

Örs'ün geçtiğimiz yıl TBMM'de kalp krizi geçirdiğini hatırlatan Dervişoğlu, "Hal böyleyken AK Partili Işık'ın, Sayın Örs'e karşı yaptığı bu eylemin basit bir yaralama suçu olarak tanımlanması da mümkün olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

"Genel Kurul salonunda bulunmayacağız"

Yaşananların hukuken takipçisi olacaklarını vurgulayan Dervişoğlu, AK Parti'nin de Işık hakkında gerekli disiplin sürecini başlatması gerektiğini söyledi.

Dervişoğlu, basın toplantısında son olarak, "AK Parti grubunun konuşmaları sırasında İYİ Parti grubu olarak Genel Kurul salonunda bulunmayacağız. Bunun boykot olarak algılanmamasını istirham ediyorum. AK Parti yetkililerini göreve davet etmek olarak değerlendirilmesini de talep ediyorum." ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1991697/iyi-partiden-yumruk-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.