Omari Forson kimdir?

Premier Lig kulübü Manchester United'da oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Omari Forson kimdir?
Suat Mutlu
|
26 Mayıs 2024, Pazar - 16:12
Omari Forson kimdir?

Omari Nathan Forson, 20 Temmuz 2004 doğumlu Premier Lig kulübü Manchester United'da ofansif orta saha oyuncusu veya kanat oyuncusu olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri

Kariyerine West Ham United ve Tottenham Hotspur akademilerinde başlayan Forson, Ocak 2019'da Manchester United'a katıldı. Arsenal'in ilgisine rağmen Forson, Manchester United'da kalmayı tercih etti ve 2020 yılında bir burs anlaşması imzaladı. Aynı yıl, on altı yaşında 18 yaş altı takımına terfi etti ve Ağustos 2021'de kulüple ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

2023-24 sezonu öncesinde Forson, Manchester United'ın kıdemli kadrosuna dahil edildi ve Oslo, Norveç'e yapılan hazırlık kampına katıldı. Leeds United'a karşı oynanan ve 2-0 kazanılan hazırlık maçında ilk yarıyı sol kanatta oynayan Forson, oyunculara karşı aldığı inisiyatif ve sürekli tehdit oluşturan oyun tarzıyla dikkat çekti. Forson, Manchester United'ın Amerika Birleşik Devletleri turuna da dahil edildi ve Alman takımı Borussia Dortmund'a karşı oynanan hazırlık maçında ilk 11'de yer aldı. Ancak, Dortmund kanat oyuncusu Karim Adeyemi ile yaşadığı bir çatışma sonrası, her iki oyuncu da sarı kart gördü ve Forson, teknik direktör Erik ten Hag tarafından yalnızca otuz yedi dakika sonra oyundan alındı.

Forson, 2023-24 FA Cup'ta Wigan'a karşı oynanan ve 2-0 kazanılan deplasman maçında ilk takım debutunu yaptı. Premier Lig'deki ilk maçına, Wolves'a karşı 4-3 kazanılan maçta yedekten girerek çıktı ve Kobbie Mainoo'nun son dakika golü için asist yaptı.

Uluslararası Kariyer

Forson, uluslararası düzeyde İngiltere veya Gana'yı temsil etme hakkına sahiptir. İngiltere'nin 15 yaş altı, 16 yaş altı, 19 yaş altı ve 20 yaş altı seviyelerinde genç milli takımlarında oynamıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2140355/omari-forson-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.