Bakan Yumaklı’dan sokak köpekleri açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama yaptı. 5 madde sıralayan Yumaklı, rakamlarla kısırlaştırmaya değindi. Bakan, “Başıboş köpeklerin çoğalmalarının kontrol altına alınabilmesi, bir sene içinde toplam sayının yüzde 70’inin kısırlaştırılması ile mümkündür. Ancak bir yılda en fazla 350 bin köpek kısırlaştırılabilmiştir.” Dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
27 Mayıs 2024 16:30
GÜNCELLEME
26 Temmuz 2024 13:15
Bakan Yumaklı’dan sokak köpekleri açıklaması!
Ecem Çetin Editör

Sokak köpekleri, Türkiye’nin gündeminden düşmüyor…

Son yıllarda saldırıların oldukça arttığı sokak köpekleriyle ilgili AK Parti, bir kanun teklifi hazırladı.

Sokak köpekleri 30 gün süre içerisinde sahiplendirilmeye çalışılacak. Bu 30 günlük sürede sahiplendirilemeyen köpekler uyutulacak.

Yasa teklifinin bu hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmesi bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından sokak köpekleriyle ilgili açıklama yaptı.

İbrahim Yumaklı, başıboş sokak köpeklerinin sorunun temelinde bu hayvanların sorumluluklarının yasal olarak üstlenen sahip bir kişi veya kurumun olmaması olduğunu söyledi.

5 hususa değinen Bakan, başıboş köpek sayısının 4 milyona yakın olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.

Kısırlaştırmaya değinen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, başıboş köpeklerin çoğalmalarının kontrol altına alınabilmesi için bir sene içerisinde toplam sayının yüzde 70’inin kısırlaştırılması ile mümkün olacağını söyledi. Yumaklı, ancak son 5 yılda ortalama 260 bin, bir yılda en fazla 350 bin köpeğin kısırlaştırılabildiğini aktardı.

Bakan, bu soruna dair son günlerde kamuoyunda yapılan sağduyulu tüm tartışmalar, görüş ve önerilerin doğru çözüme ulaşmak için son derece değerli olduğunu söyledi.

İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin bu sorunun da üstesinden geleceğine inandığını ifade etti.

Bakan Yumaklı, şu ifadeleri kullandı;