AK Parti'den sokak köpekleriyle ilgili 'uyutma' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sokak köpeklerinin uyutulacağı tartışmalarıyla gündeme gelen kanun teklif taslağına ilişkin çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Uyutmaya karşı olanlar var. Hepsi aynı fikirde değil görüştüklerimin. Hadisenin bu noktaya gelmesine sebep olan şey de bu" dedi.
AA
|
23 Mayıs 2024, Perşembe - 20:40
AK Parti'den sokak köpekleriyle ilgili 'uyutma' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada hazırlamakta olduğu sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi taslağına ilişkin bilgi verdi.

"Siyasetin adım atması gerekiyor"

Yenişehirlioğlu, "Toplumumuzun en yoğun gündemi saldırgan sokak hayvanları mevzusu. Konunun mağdurları var, basına yansıyan ayağı var, görüntüler var, ölümler var. Siyasetin varlığının sebebi bu. Kulağını tıkayarak birşey yapamaz. Siyasetin bu konuda adım atması gerekiyor, adım atılacak." şeklinde konuştu.

"Detaylı çalışma yürütülüyor"

Bu konuda detaylı çalışmalar yürütüldüğünü anlatan Yenişehirlioğlu, "Tarım, İçişleri, Sağlık ve Çevre bakanlıkları detaylı bir çalışma yürütüyorlar. Benim yaptığım burada konunun paydaşları ile STK’lar, gazeteciler, milletvekilleri, akademisyenler, mağdurlar ve farklı kesimden vatandaşları dinlemek, aktardıklarını not almak, çıkarım elde etmek, çözüm önerilerini dinlemek. Herkesin malumu olan sorun nasıl çözülebilir, onların önerilerini alıyorum." dedi.

"Uyutmaya karşı olanlar var"

Çalışmaları, paydaşlardan aldığı bilgileri rapor haline getireceğini ifade eden Yenişehirlioğlu, "Nihai olarak metin oluşturup Meclis’e sunulacak. Sonra komisyonda değerlendirilecek, tartışılacak, Genel Kurula gelecek ve Kurulda karar verilip onaya sunulacak. 10-15 gün çalışırım bu konuda. Düzenleme büyük bir ihtimalle TBMM kapanmadan geçer. Nihai metni hazırlamış değilim. Muhalefetin düşüncelerini, vekillerin hassasiyetlerini de  dinleyeceğim, çözüm önerilerini alacağım. Yara açan değil yara saran olmak icap ediyor. Uyutmaya karşı olanlar var. Hepsi aynı fikirde değil görüştüklerimin. Hadisenin bu noktaya gelmesine sebep olan şey de bu." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139939/ak-partiden-sokak-kopekleriyle-ilgili-uyutma-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.