Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan barınaktan köpek sahiplendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Yedikule Hayvan Barınağında yaşayan Leblebi isimli engelli köpeği sahiplendi.
aa:video:20201004:22594716
|
04 Ekim 2020, Pazar - 12:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan barınaktan köpek sahiplendi

Emine Erdoğan, "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü" kapsamında Fatih'teki Yedikule Hayvan Barınağını ziyaret etti. 

Barınağa kedi ve köpekler için mama, yorgan ve battaniye desteğinde bulunan Erdoğan, can dostlarla yakından ilgilendi. 

Emine Erdoğan Leblebi'yi sahiplendi 

Erdoğan, barınaktaki hayvanların bakımları ve yaşam hikayeleriyle de ilgili barınağın gönüllü yöneticisi Meral Olcay'dan bilgi aldı. 

Emine Erdoğan, trafik kazası sonucu kalçasında oluşan kırıklar nedeniyle 4 kez ameliyat geçiren, "Leblebi" isimli engelli köpeği sahiplendi.


Emine Erdoğan'dan 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde anlamlı mesaj

Emine Erdoğan, Twitter hesabından "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla yaptığı paylaşımda, barınakların, hayvanlara yuva verecek ya da koruyucu aile olabilecek insanları bekleyen "dostlarla" dolu olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, "Lütfen evcil hayvanları satın almayalım, sahiplenelim." çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan paylaşımında, "Barınaklar, onlara yuva verecek ya da koruyucu aile olabilecek insanları bekleyen dostlarımızla dolu. Lütfen evcil hayvanları satın almayalım, sahiplenelim. Etrafımızdaki hayvanlara #1KapSu1KapMama vererek yaşamlarına yardımcı olalım. #4EkimHayvanlarıKorumaGünü kutlu olsun." ifadelerini kullandı.
 



"Tüm barınak gönüllülerini tebrik ediyorum"

Dün Yedikule Hayvan Barınağını ziyaret ettiğini aktaran Erdoğan, "Büyük bir vicdani sorumluluğu sırtlanmış tüm barınak gönüllülerini tebrik ediyorum. Sayılarının artmasını diliyor, herkesi gönüllü olmaya davet ediyorum. Bu iyilikler insanın merhametinin ne kadar engin olabileceğini gösteriyor." açıklamasında bulundu.

Emine Erdoğan, Meclisin, yeni yasama yılında hayvanlara haklarını eksiksiz teslim ederek tüm vicdanları rahatlatacak yasayı bir an önce çıkarması temennisinde bulundu.

Paylaşımında barınakta yaşayan "Leblebi" ismindeki köpek hakkında bilgi veren Erdoğan, şunları kaydetti:





"Hayvanseverler ondan, o hayattan vazgeçmemiş"

"Leblebi bu barınağın canlarından. Dört kere ameliyat olmuş. Hayvanseverler ondan, o hayattan vazgeçmemiş."



"Leblebi artık bize emanet"

"Leblebi artık bize emanet. Yeni yuvası, bahçemiz olacak. Barınaklardaki tüm hayvanların, en kısa zamanda, çok sevilecekleri yuvaları olmasını diliyorum."




Satın alma sahiplen çağrısı

Paylaşımında "#SatınAlmaSahiplen" etiketini kullanan Erdoğan, ziyaretinden görüntülere de yer verdi.


"Leblebi kızımızın artık bir yuvası var ve çok mutlu olacak"

Fatih Belediyesi Yedikule Hayvan Barınağı Gönüllü Yöneticisi Meral Olcay da, Emine Erdoğan'ın ziyareti sonrası yaptığı açıklamada,"Bu bizi çok mutlu etti. Çünkü engelli köpeklerin yuva bulma şansı sıfıra yakın ama bu örnek, bir insanın engelli bir köpeği alması için bir teşvik oldu. Leblebi kızımızın artık bir yuvası var ve çok mutlu olacak." dedi. 

 "Leblebi engelli ama sevgi dolu bir köpek" 

"Leblebi"nin 4 yıl önce trafik kazası nedeniyle barınağa getirildiğini aktaran Olcay, köpeğin kalçasındaki kırık nedeniyle 4 kez ameliyat olduğunu, bunun sonucunda engelli kaldığını ama yürüyüp, koşabildiğini ve sevgi dolu bir köpek olduğunu anlattı.  

İnsanların evlatlarını uğurlarken içleri nasıl buruk oluyorsa kendisinin de "Leblebi"yi uğurlarken öyle hissettiğini anlatan Olcay, onun adına çok sevindiğini dile getirdi. 

"Yıllardır birlikteymiş gibi... Hiç yabancılık çekmedi"

Emine Erdoğan ile "Leblebi"nin barınaktaki karşılaşmalarına ilişkin gözlemlerini aktaran Olcay, "Yıllardır birlikteymiş gibi... Hiç yabancılık çekmedi. Hanımefendi başını okşadı, ödül maması verdi. Birbirleriyle çok güzel anlaştılar." ifadelerini kullandı. 


Meral Olcay, Erdoğan'ın barınağa yaptığı mama desteği için teşekkürlerini ileterek, şöyle devam etti: 

"Yedikule Hayvan Barınağı, bir sevgi evi. Gönüllü olduğu için kapıları bütün gönüllülere açık. Her gün ziyaret var, herkesi bekliyoruz. Özellikle okullar, çocuklar bizim hedef kitlemiz. Bu tür siyasi otoritelerin ziyareti farkındalık yaratıyor. Belki bizlerden haberdar olmayan binlerce, milyonlarca insan bu sayede bizde haberdar olacak. Sahiplenmek için pet shop yerine hayvan barınaklarına gelecekler. Alamıyorlarsa, koruyucu aile olacaklar. Buradan bir veya iki köpeğin bakımını karşılayacaklar. Hiç alamıyorsa gelip burada hayvanlara sevgi verecek, destekte bulunacak. Yorgan, battaniye, eski gazete her şeye ihtiyaç var."


http://www.ankaramasasi.com/haber/219829/cumhurbaskani-erdoganin-esi-emine-erdogan-barinaktan-kopek-sahiplendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.